Arşiţa stiri: 158
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1454

Ce a primit ministrul de Externe israelian de la Josep Borrell

6 iun. 09:15   Externe
2205 1

Înaltul Reprezentant al Uniunii Europene pentru Afaceri Externe și Politică de Securitate, Josep Borrell, l-a invitat pe ministrul israelian de Externe să participe la o reuniune a Consiliului de Asociere bilateral pentru a discuta despre relații în contextul evoluțiilor din Fîșia Gaza.

Diplomatul UE a declarat că, în urma acordului de la reuniunea Consiliului Afaceri Externe de săptămîna trecută, „i-a adresat o invitație ministrului israelian de Externe, Yisrael Katz, pentru a participa la o reuniune specială a Consiliului de asociere UE-Israel”.

Israelul încă nu a accepte invitația și nu se știe încă dacă o va face, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

La o reuniune a miniștrilor de Externe ai UE, care a avut loc săptămîna trecută, a fost discutată pentru prima dată în mod serios perspectiva unor sancțiuni împotriva Israelului pentru încălcarea dreptului umanitar, potrivit unui reprezentant irlandez.

Acest lucru a survenit în contextul în care Israelul este din ce în ce mai criticat pentru strategia sa de război în Gaza.


De asemenea, criticile s-au intensificat după ce Curtea Internațională de Justiție a ONU a ordonat Israelului să oprească imediat operațiunea de la Rafah și pe care acesta a ignorat-o.

1
1
0
3
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав