COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Ce a lovit, de fapt, submarinul american USS Connecticut? US Navy vine cu noi precizări

2 noi. 2021,, 09:30   În lume
1780 0

Submarinul nuclear american avariat luna trecută în Marea Chinei a lovit o formaţiune muntoasă de pe fundul mării care nu figura pe hărţi, indică primele rezultate ale anchetei, date publicităţii luni, transmite Noi.md cu referire la defenseromania.ro.

Ancheta a stabilit că USS Connecticut a lovit un munte submarin care nu era semnalat pe hărţi, în timp ce opera în apele internaţionale din regiunea indo-pacifică', a declarat o purtătoare de cuvînt a US Navy, căpitanul de fregată Hayley Sims, într-un comunicat.

Rezultatele anchetei au fost remise comandantului Flotei a 7-a, viceamiralul Karl Thomas, care urmează să decidă dacă se impun sancţiuni, a menţionat purtătoarea de cuvînt.

Dacă într-adevăr a USS Connecticut a lovit o formă de relief subacvatică, se ridică un semn de întrebare în ceea ce privește harta marină pe care o folosea submarinul.

În după-amiaza zilei de 2 octombrie, USS Connecticut, un submarin cu propulsie nucleară din clasa Seawolf, a lovit un obiect la acel moment neidentificat, în timp ce naviga în imersiune în Marea Chinei de Sud. Unsprezece membri ai echipajului au fost răniţi.

Submarinul a fost nevoit să iasă la suprafaţă, dar a fost capabil să navigheze pînă în insula Guam, teritoriu american din Pacific.

China revendică cvasitotalitatea apelor din Marea Chinei de Sud, unde a construit avanposturi militare pe insuliţe şi atoli, în vreme ce Statele Unite şi aliaţii lor patrulează cu regularitate în apele internaţionale ale regiunii pentru a-şi afirma dreptul la libertatea de navigaţie.

1

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X