TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Caut cititori! O publicație își promovează investigațiile lipind afișe prin orașe

Caut cititori! O publicație își promovează investigațiile lipind afișe prin orașe

Se întîmplă în Belgia. Revista independentă Médor, cu apariție trimestrială, a ales să-și promoveze investigațiile folosind clasicele afișe de hîrtie.


Le-a lipit pe zidurile și geamurile din șapte orașe belgiene mai mari și în librăriile unde revista se vinde în mod normal. Au personalizat afișele cu informații legate de oraș sau de obiceiurile cumpărătorilor librăriei unde apărea. În Bruxelles, Médor a promovat prin afișe o investigație despre Emir Kir, primarul din Saint-Josse, una din cele 19 comune din Regiunea Capitalei Bruxelles, și stilul autocratic cu care conduce orașul, plus legăturile pe care le are cu partidul turc AKP, dar și o investigație despre vînătoarea ilegală din regiunea Ardennes.


Pe lîngă librăriile unde revista se vinde în mod normal, care erau interesate direct să promoveze revista, căci primesc 30% din valoarea fiecărei număr vîndut, afișele au fost lipite în orice spațiu public sau comercial unde au primit permisiunea.


Rezultate i-au surprins. Pe lîngă o sesizabilă creștere în vînzări și îmbunătățirea relațiilor cu distribuitorii lor (librăriile), pe care, acum, îi cunosc personal, cei de la Médor au aflat cît de disperați să-și acopere urmele sînt cei expuși prin investigațiile lor. În două cazuri separate din Bruxelles, un bărbat care pretindea că are legături cu primarul orașului a cerut, fără succes, unei librării să dea jos un afiș al revistei Médor, în timp ce în altă parte a orașului, un alt bărbat a cumpărat toate revistele Médor disponibile în librărie atunci, pentru a împiedica accesul cititorilor la ele.


După experiența asta, echipa ziarului și-a propus să mai folosească afișe, de data asta pentru a aduna de la localnici informații și subiecte noi. Așa vor porni ziariștii într-un turneu prin țară pentru a crea legături mai bune cu cititorii săi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load