COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 774 327 INFECTAȚI 290 043(+1018)   TRATAȚI 273 920     DECESE 6713(+18)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2923
Puterea stiri: 6772

Castraveți striviți în Belarus, în semn de protest (VIDEO)

19 iul. 16:00   În lume
1504 0

În orașul belarus Olșanî, fermierii locali au început să strivească castraveții cu mașini. Astfel, ei protestează împotriva unui preț de achiziție mic care nu acoperă costurile de producție. Videoclipul incidentului a fost publicat pe canalul YouTube „Першы Рэгіён”.

În videoclip, autorul spune în repetate rînduri că castraveții sînt cumpărați cu zece copeici bieloruși (trei ruble rusești) un kilogram și, după ce a zdrobit legumele, menționează că este de acord să le vîndă în această formă la un astfel de preț de achiziție.

În primul caz, peste castraveți a trecut un microbuz, iar în al doilea - un camion. În același timp, localnicii au încercat să strîngă castraveți înainte ca aceștia să fie zdrobiți.
După cum menționează portalul, orașul Olșanî este considerată capitala castraveților din Belarus, iar acum o săptămînă prețurile de cumpărare erau de patru ori mai mari. Între timp, pe piețele de la Brest (oraș situat în regiunea Brest) un kilogram de castraveți este vîndut cu 1-1,5 ruble bieloruse/ kilogram (30-45 ruble rusești).
Anterior, Prim-ministrul Belarusului Roman Golovcenko a spus că Republica intenționează să compenseze toate daunele cauzate de sancțiunile occidentale din contul Rusiei. De asemenea, săptămîna trecută, purtătorul de cuvînt al Președintelui rus Dmitri Peskov nu a putut spune exact care este suma sprijinului acordat către Minsk, menționînd că parametrii exacți urmează să fie clarificați.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽