X 

Casele de modă Gucci, Saint Laurent sau Balenciaga vor produce măști sanitare

24 mar. 2020,, 01:30   Război în Ucraina
3817 0

Casele de modă Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă măşti de protecție pentru a combate penuria acestor produse medicale pe durata pandemiei de coronavirus, au anunţat reprezentanţii grupului Kering, care deţine casele de modă Saint Laurent și Balenciaga, potrivit agenției Reuters, citată de Agerpres. Totodată, Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Grupul de lux Kering, cu sediul la Paris, care deţine și brandul italian Gucci, a anunţat că Saint Laurent şi Balenciaga vor începe să producă manual acest echipament medical în atelierele lor, imediat după ce procesul de fabricaţie şi materialele utilizate vor fi aprobate de guvernul francez.

De asemenea, reprezentanţii grupului Kering au declarat că vor oferi serviciului francez de sănătate publică 2 milioane de măşti sanitare, pe care intenţionează să le importe din China.

Gucci va produce 1,1 milioane de măşti sanitare şi 55.000 de echipamente de protecţie care vor fi donate Italiei.

Rivalul grupului Kering, LVMH, a anunţat săptămîna trecută că va colabora cu guvernul francez pentru a importa 40 de milioane de măşti sanitare de la un furnizor chinez.


LVMH, la fel ca şi alte grupuri din industria produselor cosmetice, precum L'Oreal, foloseşte deja unele dintre fabricile sale pentru a produce gel dezinfectant pentru mîini.

Companiile din industria produselor de lux vor fi cel mai probabil puternic afectate de această criză, întrucît măsurile adoptate pentru limitarea pandemiei le-au forţat să îşi închidă magazinele.

Reducerea îngrijorătoare a stocurilor cu aceste produse de protecţie pe teritoriul Franţei i-a nemulţumit profund pe medici şi a determinat sindicatele poliţiştilor să ameninţe că reprezentanţii lor îşi vor părăsi locurile de muncă.

Plîngeri similare au fost înregistrate şi în Spania şi Italia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum apreciați activitatea Serviciului 112, mai ales, în contextul intemperiilor?