TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cascada Niagara s-a acoperit cu gheață din cauza gerurilor anormale (VIDEO)

Datorită înghețurilor anormale care ajung pînă la -30-40 sau chiar -50 de grade Celsius la granița dintre SUA și Canada, vestita cascadă Niagara a înghețat parțial. Imaginile atracției naturale "înghețate" au ajuns în toate mass-media mondiale.

Cu toate acestea, popularitatea complexului de cascade pe râul Niagara, care separă statul american New York și provincia canadiană din Ontario, a crescut doar-turiștii nu pot aștepta să vadă un fenomen rar. Ultima dată când cascada a înghețat iarna trecută.

Cu toate acestea, popularitatea complexului de cascade pe rîul Niagara, care separă statul american New York și provincia canadiană Ontario, doar a crescut - turiștii abia așteptă să vadă fenomenul rar. Ultima dată cascada a înghețat iarna trecută.

După cum scrie rg.ru, cu toate acestea, istoria își amintește și anomalii mult mai grave asociate cu Cascada Niagara. De exemplu, iarna anului 1848 a fost atît de geroasă încât, în primăvară, în cursul superior al rîului s-a format un blocaj de gheață impenetrabil. Potrivit cronicilor, în dimineața zilei de 29 martie, locuitorii județului s-au trezit cu o tăcere sinistră - în loc de puternic fluxul obișnuit de apă, au descoperit doar niște jeturi subțiri care curgeau, iar fundul Niagarei s-a dezgolit. Cascada s-a "oprit". Acest lucru a devenit fost șoc uriaș pentru toată lumea, iar unii prezicători chiar vorbeau despre "sfîrșitul lumii" care se apropie.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load