COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Casa Albă explică îngheţarea ajutorului militar acordat Kievului

Casa Albă explică îngheţarea ajutorului militar acordat Kievului

Casa Albă a emis o declarație a șefului interimar al Administrației Prezidențiale a SUA, Mick Mulvaney, care oferă precizări privitor motivul pentru care, la sfîrșitul lunii septembrie, Washingtonul a înghețat asistența militară către Kiev în valoare de 400 de milioane de dolari.

Politicianul a negat cuvintele anterioare că suspendarea finanțării a fost parțial legată de ancheta împotriva democraților și a adăugat că decizia a fost condiţionată de temerile legate de corupție.

"Serviciu pentru serviciu?"
Anterior, în presă au apărut informaţii precum că președintele SUA, Donald Trump, căuta dovezi că hackingul serverului Partidului Democrat ar avea legătură cu Ucraina, și nu cu Rusia. Astfel, despre acest lucru el a menţionat într-o conversație la telefon cu Vladimir Zelenski.
Răspunzînd la întrebarea jurnaliștilor dacă, în acest mod, Statele Unite au solicitat „serviciu pentru serviciu”, Mulvaney a spus: „Facem asta tot timpul în politica externă”.


O versiune nouă

Cu toate acestea, în noua se menţionează că mass-media a interpretat greșit cuvintele sale „pentru a promova o vînătoare părtinitoare și politică de vrăjitoare împotriva președintelui Trump”.

„Permiteți-mi să explic: nu a existat niciun serviciu pentru serviciul cu privire la asistența militară acordată Ucrainei și nici o anchetă privind alegerile din 2016”, şi-a rectificat declaraţia Mulvaney.

El a subliniat că Trump nu i-a cerut niciodată să dețină fonduri, „pînă cînd ucrainenii nu fac ceva referitor la server”.

"Singurul motiv pentru care am reţinut banii a fost îngrijorarea pentru lipsa de sprijin din partea altor țări și îngrijorarea privind corupția", a rezumat șeful administrației liderului american.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load