Incendii stiri: 685
Cazul Șor stiri: 581
Preşedintele stiri: 3734

Casa Albă a vorbit despre rezultatele întîlnirii dintre Biden și Zelenski

21 mai. 15:00   Război în Ucraina
2613 0

Președintele SUA, Joe Biden, s-a întâlnit duminică cu președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, în marja summitului Grupului celor Șapte de la Hiroshima.

Potrivit "Adevărului European", despre subiectele puse în discuție la întîlnire a relatat Casa Albă.

În cadrul întâlnirii, Biden a reafirmat angajamentul SUA de a sprijini poporul Ucrainei, care își apără suveranitatea și democrația.

"Președintele Biden a subliniat disponibilitatea Statelor Unite de a continua să ofere asistență în domeniul securității pentru a satisface nevoile stringente ale Ucrainei pe cîmpul de luptă, inclusiv anunțul de astăzi privind alocarea sumei suplimentare de 375 de milioane de dolari pentru muniție și echipament, precum și pentru a dezvolta capacitatea Ucrainei pe termen lung de a se apăra", se arată în declarație.

În acest scop, liderii au discutat despre sprijinul SUA pentru eforturile comune cu aliații și partenerii noștri de a instrui piloții ucraineni pe avioane de vînătoare de generația a patra, cum ar fi F-16.


Ei au discutat și despre eforturile continue de consolidare a sistemului de apărare aeriană al Ucrainei, deoarece Rusia își continuă atacurile cu rachete și drone asupra orașelor ucrainene.

În plus, președintele Biden a remarcat sprijinul Statelor Unite și al altor țări G7 pentru reconstrucția Ucrainei, inclusiv eforturile de restabilire a infrastructurii sale energetice, precum și punerea în aplicare de către Ucraina a reformelor necesare pentru realizarea aspirațiilor sale euro-atlantice.
"Președintele Biden a salutat, de asemenea, angajamentul președintelui Zelenski pentru o pace justă bazată pe principiile fundamentale consacrate în Carta Națiunilor Unite", se spune în comunicatul Casei Albe.
După cum s-a anunțat, cel mai recent pachet de ajutor din partea SUA conține muniție suplimentară pentru sistemele HIMARS, obuze de artilerie, rachete cu urmărire optică și ghidare prin cablu (TOW), complexe antitanc Javelin și AT-4 etc.

4
0
0
1
18

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre decizia de a confisca mașina șoferilor care conduc în stare de ebrietate?