TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Cartofii prăjiţi belgieni ar putea intra în patrimoniul mondial UNESCO

Cartofii prăjiţi ar putea fi consideraţi un element de patrimoniu cultural care să merite protejat? Proprietarii chioşcurilor care vînd cartofi prăjiţi din Belgia cred că acest lucru este posibil şi au înaintat o cerere către autorităţile flamande prin care solicită UNESCO înscrierea preparatului lor culinar în patrimoniul umanităţii, informează DPA.

În 2014, regiunea flamandă, unde se vorbeşte olandeză, a inclus cartofii prăjiţi în patrimoniul său cultural şi imaterial, scrie digi24.ro.

Belgia poate înainta UNESCO cîte o propunere la fiecare doi ani, fiecare regiune făcînd pe rînd sugestii, potrivit relatărilor din presă. Anul viitor, va fi rîndul Flandrei.

Cultura belgiană a berii a fost inclusă de UNESCO pe lista patrimoniului umanităţii în 2016 - iar cartofii prăjiţi ar trebui să-i urmeze exemplul, a spus Bernard Lefevre, preşedintele unei uniuni care reprezintă proprietarii standurilor de cartofi prăjiţi (Unafri).

''Cultura cartofilor prăjiţi are rădăcini în noi toţi. Este o obişnuinţă, asemenea valorilor fixe din vieţile noastre. Şi probabil tocmai datorită acestui lucru trebuie să continuăm a o proteja'', a declarat acesta pentru agenţia de presă Belga.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load