COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 849 435 INFECTAȚI 328 000(+906)   TRATAȚI 306 269     DECESE 7497(+38)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2957
Puterea stiri: 6915
Coronavirus stiri: 7681

Cartea în miniatură a lui Harry Potter ar putea fi vîndută cu 150 000 de lire sterline

24 mar. 2020,, 23:32   În lume
1578 0

O carte „Harry Potter” în miniatură, scrisă de mînă de J.K. Rowling, cu o valoare estimată la 100.000 - 150.000 de lire sterline, va fi scoasă la licitaţie, informează luni Press Association.

Cartea, care are treizeci şi una de pagini şi a fost creată de autoarea britanică în 2004, cuprinde extrase din scrisoarea de bun venit trimisă tînărului vrăjitor de către Hogwarts, care apar la începutul primei cărţi din serie, „Harry Potter and the philosopher's stone”.

În paginile cărţii pot fi citite fragmente precum „elevii pot aduce şi o bufniţă, o pisică, ori o broască” sau „părinţilor li se reaminteşte că elevilor începători nu le este permis să aibă propria mătură”, transmite agerpres.ro.

Cartea, cu o înălţime de aproximativ patru centimetri şi o lăţime de şase centimetri, este scoasă la licitaţie online de Just Collecting.

„Am observat că piaţa celor mai rare cărţi „Harry Potter” a crescut de zece ori în ultimul deceniu, pe măsură ce fanii seriei s-au maturizat şi au devenit adevăraţi colecţionari. Cred că fiecărui fan „Harry Potter” din întreaga lume i-ar plăcea să deţină această carte, aşa că ne aşteptăm să stîrnească mult interes - şi poate chiar cîteva oferte prin „Owl Post”, a declarat Dan Wade, directorul departamentului de obiecte de colecţie al companiei, cu referire la serviciile poştale utilizate în universul „Harry Potter”, asigurate de bufniţe.


Licitaţia se încheie la 26 martie.

Printre alte obiecte scoase la licitaţie de Just Collecting se numără un ceas de buzunar aparţinînd gangsterului din East End, Reggie Kray, o fotografie cu actriţa Marilyn Monroe din perioada liceului şi o pălărie purtată de Madonna la un concert susţinut în 2006.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Care, după părerea dvs., ar fi acțiunile necesare pentru ca Republica Moldova să depășească cît mai repede criza energetică?
🔽🔽