X 
Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 128
Transnistria stiri: 1454

Care țară a început să lupte cu dolarul

29 dec. 2020,, 11:00   Externe
6416 5

Autoritățile Coreei de Nord au început în ultimele luni să lupte cu deprecierea won-ului local prin interzicerea circulației monedelor străine, scrie Associated Press cu referire la datele derviciilor de informații din Coreea de Sud.

După cum scrie lenta.ru, în octombrie, a fost arestat și executat unul dintre cei mai mari antreprenori clandestini, care a controlat o mare parte din schimbul valutar din Phenian. Sute de piețe libere ale țării, prin care se desfășoară cea mai mare parte a comerțului cu amănuntul în republică, li s-a interzis să accepte dolari și yuani.

Anterior, șeful RPDC, Kim Jong-Un, a permis întreprinderilor și țăranilor să vîndă în mod liber pînă la 70% din producția sa, ceea ce a dus la crearea unui gen de economie de piață. Dar, judecînd după cele mai recente acțiuni, s-a decis preluarea controlului mai strict asupra unui astfel de comerț pentru a preveni prăbușirea monedei naționale.

Analiștii se așteaptă ca astfel de planuri să eșueze, deoarece cetățenii vor încerca să păstreze cât mai multă valută și să depășească restricțiile actuale.
În noiembrie și Banca Centrală a Kazahstanului a intervenit în procesul de cumpărare a dolarilor. Regulatorul a respins sau a întîrziat unele cereri de cumpărare a dolarilor pentru a susține cursul tenge.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?