TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Care sînt șansele ca cei doi moldoveni, blocați în China, să ajungă acasă?

Care sînt șansele ca cei doi moldoveni, blocați în China, să ajungă acasă?

Ambasada Republicii Moldova în China a contactat autoritățile chineze și a cerut să elibereze permise de părăsire pentru cei doi cetățeni moldoveni, rămași blocați în orașul Wuhan, focarul coronavirusului.

Alte două familii de moldoveni intenționează să părăsească China, transmite Noi.md cu referire la tv8.md.

„Misiunea noastră menține legătura cu cetățenii moldoveni prin intermediul rețelei de socializare chineze ”wechat”, paginii oficiale, poștei electronice și telefoanelor misiunii diplomatice. Ei sînt informați regulat despre măsurile întreprinse pentru combaterea coronavirusului și recomandările ce țin de stoparea răspîndirii acestuia”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.


Alte două familii, care locuiesc în alte provincii, neafectate de focarul coronavirus, și-au exprimat dorința de a părăsi teritoriul Chinei, în vederea evitării posibilei contaminări.

Autoritățile chineze au restricționat accesul pe teritoriul orașului Wuhan, provincia Hubei. Actualmente Aeroportul a fost închis și au fost restricționate ieșirile din țară a grupurilor de turiști chinezi.

Moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu sînt

În momentul de față, în China sînt în jur de trei sute de cetățeni ai Republicii Moldova. Din numărul total, 134 sînt persoane care își fac studiile în instituțiile de învățămînt, 115 sînt domiciliați, iar ceilalți dețin permis de ședere temporară.

Potrivit autorităților, cetățeni moldoveni infectați cu noul virus pe teritoriul chinez nu sînt. Ultimele date arată că numărul persoanelor care au fost infectate de coronavirus a atins cifra de 4474, iar numărul celor decedați este de 106 persoane.

MAEIE reiterează avertismentul de călătorie în Republica Populară Chineză și recomandă cetățenilor moldoveni evitarea temporară a deplasărilor în provincia Hubei, urmare izbucnirii focarului de pneumonie virală (coronavirus).

Ambasada de la Beijing va monitoriza în continuare situația epidemiologică din China, precum și impactul acesteia în raport cu cetățenii Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load