TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

MAI multeminimizează

Care sînt cei mai rezistenți oameni, din punct de vedere psihologic, la pandemia de coronavirus

Specialiștii secției de Psihologie a Departamentului de științe Medicale al Universității din Florența au identificat cel mai rezistent tip de oameni din punct de vedere psihologic la pandemia de coronavirus. Articolul a fost publicat pe site-ul Science Direct.

Potrivit ziarului "Izvestia", pentru a identifica relația dintre psihopatie și bunăstare în carantină, oamenii de știință au efectuat un sondaj. Respondenții au completat un chestionar pentru a măsura trăsăturile psihopatice în caracter și percepția lor asupra riscului de infecție, după care a fost analizat nivelul bunăstării lor în timpul izolării. Un total la sondaj au participat 619 de persoane, cu vîrsta medie de 31,3 ani.

Conform rezultatelor studiului, cei mai rezistenți la pandemie au fost cei care au astfel de trăsături ale caracterului ca: imprudență, aroganță și tendință de răutate. Aceste persoane au prezentat niveluri mai scăzute de stres în timpul izolării. În același timp, respondenții cu mentalitate instabilă și schimbări bruște ale dispoziției s-au simțit mai rău.

Maria Bogdanova, Profesor Asociat al Departamentului de Psihologie generală și socială la TSU, a explicat că trăsăturile de caracter negative pot fi "benefice" în situații de criză atunci cînd resursele sînt limitate.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


MAI multe

Sondaj Toate

load