Eurovision stiri: 520
Cazul Filat stiri: 355
Transnistria stiri: 1390
Preşedintele stiri: 4017

Care este cuvîntul anului 2018

17 noi. 2018,, 23:01   Externe
3285 0

Cuvîntul anului 2018, conform versiunii editorilor dicţionarului „Collins Dictionary”, este „single-use” („unică folosinţă”).

„Termenul „single-use”, care se referă la obiecte, a căror folosire nelimitată este reclamată că dăunează mediului şi lanţului alimentar, a fost declarat cuvîntul anului 2018 de către Collins Dictionary.

Single-use este atribuit produselor, adesea celor din plastic, care sînt fabricate pentru o singură folosire înainte de a fi aruncate. Imaginile cu obiectele din plastic, plutind în cele mai îndepărtate zone ale oceanelor – ambalaje, sticle şi pungi – au condus la declanşarea unor ample campanii pentru reducerea utilizării lor”, se precizează într-un comunicat al editurii.

Collins Dictionary subliniază că, începînd din anul 2013, acest cuvînt a început să fie folosit de patru ori mai des, pe fondul creşterii informaţiilor legate de această problemă, scrie Rador.

În lista scurtă a cuvintelor candidate la titlul de „Cuvîntul anului” s-au aflat, de asemenea, termenii „backstop” – termen folosit în legătură cu acordurile juridice privind statutul graniţei dintre Irlanda şi Irlanda de Nord, în absenţa unui acord între Marea Britanie şi UE privind Brexit, „gammon” – cuvînt folosit pentru a descrie bărbaţii de vîrstă mijlocie cu feţe roşii şi viziuni reacţionare, susţinători ai Brexit, dar şi „MeToo” – „Şi eu”, termen care a început să indice mişcarea împotriva hărţuirii sexuale, în special la locul de muncă
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?