COVID-19 : VACCINAȚI 1 004 668  INFECTAȚI 400 556 (+3971)   TRATAȚI 369 770     DECESE 10 501(+13)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 543
Coronavirus stiri: 7925

Care este atitudinea locuitorilor din Africa de Sud față de apariția tulpinii Omicron

1 dec. 2021,, 08:45   În lume
2222 0

Cetățeana Rusiei, Ksenia Rașkovici, care locuiește în Republica Sud Africană, într-un interviu pentru "Газетa.ru" a spus că localnicii nu sînt îngrijorați de apariția noii tulpini a coronavirusului "Omicron".

"În general, în Africa de Sud, atitudinea față de covid este foarte diferită de cea din Rusia. Aici există destul de mulți paranoici, dar chiar și așa, toată lumea este calmă acum. Este un semn bun și faptul că președintele Cyril Ramaphosa nu face declarații oficiale, ceea ce înseamnă că deocamdată nu va exista un lockdown. Se vorbește despre această tulpină, dar eu cred că nu e nimic nou. Nu se introduc măsuri. Doar Europa se închide. Nimeni nu a început să iasă din casă mai puțin, totul funcționează, barurile și restaurantele sînt deschise pînă la 11.00, petrecerile continuă. Restricțiile sînt respectate cu strictețe. Nu vei fi lăsat să intri în niciun centru comercial, nici într-un restaurant fără mască. În toate centrele comerciale există persoane speciale care amintesc oamenilor despre măști, dacă cineva a scos-o sau a mișcat-o un pic", a spus ea.

Mai devreme, în Africa de Sud a fost descoperită o noua tulpina a COVID-19 - B.1.1.529, care are un "număr extrem de mare de mutații". Pe 26 noiembrie, OMS a anunțat oficial descoperirea unei noi versiuni extrem de mutată a coronavirusului și, de asemenea, a emis ipoteza originii tulpinii.

Omicron a fost deja detectat în mai multe țări europene — în Germania, Republica Cehă, Italia, Marea Britanie, Olanda și Belgia. Cazuri de infecție cu această variantă a virusului au fost raportate și în Hong Kong, Israel și Australia.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X