X 
Arşiţa stiri: 163
Jocurile Olimpice stiri: 133
Transnistria stiri: 1455

Candidat la șefia Consiliului European, implicat într-un posibil caz de corupție

20 iun. 11:30   Externe
3452 0

Procurorii portughezi au demarat o anchetă privind scurgerile de informații într-un caz de posibilă corupție a fostului guvern al lui António Costa, considerat în prezent principalul pretendent la președinția Consiliului European.

Presa portugheză a publicat transcrieri ale unor convorbiri telefonice între Costa și fostul ministru al Infrastructurii, João Galamba. Acolo, printre altele, s-a discutat despre demisia directorului general al operatorului aerian portughez TAP, Cristin Ourmier-Widener, după o controversată compensație de 500.000 de euro.

Fostul prim-ministru portughez ar fi susținut într-o conversație care a făcut obiectul unor scurgeri de informații că demisia a fost necesară din motive politice. Demisia lui Ourmier-Widener a fost anunțată public a doua zi după conversația dintre Costa și Galamba, relatează Noi.md cu referire la eurointegration.

După cum se știe, Costa nu a fost niciodată acuzat în niciunul dintre cazuri, dar după arestarea colaboratorilor săi și a angajaților guvernamentali în noiembrie 2023, a demisionat și a inițiat alegeri parlamentare anticipate.

Acum, în UE se discută candidatura fostului premier portughez la funcția de președinte al Consiliului European, deținută în prezent de belgianul Charles Michel.

0
2
0
5
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав