X 
Arşiţa stiri: 178
Jocurile Olimpice stiri: 137
Transnistria stiri: 1455

Cancelarul austriac Karl Nehammer convoacă alegeri legislative în Austria

12 iun. 15:15   Externe
2807 0

Cancelarul conservator austriac Karl Nehammer convoacă alegeri legislative în Austria pe 29 septembrie, în urma alegerilor europene în care extrema dreaptă a obţinut o victorie fără precedent şi este favorită în sondaje în vederea acestui scrutin.

”În reuniunea Consiliului de Miniştri” de miercuri, ”data de 29 septembrie va fi stabilită în vederea alegerilor naţionale”, a anunţat pe X cancelarul austriac, punînd astfel capăt unui suspans de mai multe luni, notează noi.md cu referire la stirileprotv.

Partidul Conservator austriac (ÖVP), care se află la putere din 1987 în această ţară prosperă din Europa Centrală, s-a clasat pentru prima oară, duminică, pe poziţia a doua, după extrema dreaptă într-un scrutin naţional, cu un scor apropiat, relatează AFP.

Partidul Libertăţii (FPÖ, extremă dreapta) este dat învingător în alegerile legislative, cu un scor cuprins între 26 şi 31%, potivit unor sondaje, iar ÖVP este creditat cu 21%, cot la cot cu social-democraţii.

Aceste alegeri urmează să aibă loc la exact cinci ani de la precednetul scrutin, după care s-a format o cialiţie fără precedent între conservatorii lui Sebastian Kurz şi Verzi.

3
0
0
2
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

[No canvas support]
  • Votat 0
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав