Criza energetică stiri: 792
Preşedintele stiri: 3239
Puterea stiri: 7328
Obiectiv european stiri: 288

Cancelaria din Israel: Putin și-a cerut scuze pentru cuvintele lui Lavrov

5 mai. 21:10   Război în Ucraina
2007

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, și-a cerut scuze de la premierul din Israel, Naftali Bennett, după declarațiile ministrului rus de externe Serghei Lavrov.

În timp ce Kremlinul refuză să spună dacă a fost abordat subiectul în cadrul discuției telefonice de astăzi, Israelul spune că liderul rus și-a cerut scuze, ultimul le-a acceptat și a mulțumit pentru clarificări, transmite Noi.md cu referire la unimedia.info.

„Putin și Bennett au discutat despre declarațiile ministrului rus de externe Lavrov. Prim-ministrul a acceptat scuzele președintelui Putin pentru cuvintele lui Lavrov și i-a mulțumit pentru clarificarea atitudinii președintelui față de poporul evreu și a memoriei Holocaustului”, se arată în nota emisă de biroul prim-ministrului.

Israelul a denunțat declarațiile ministrul rus de externe Serghei Lavrov, care a sugerat că liderul nazist Adolf Hitler avea rădăcini evreiești, făcînd referire la declarațiile lui Zelenski - „ce fel de nazism este acesta dacă sîntem evrei?”

Ministrul israelian de Externe Yair Lapid a declarat că ambasadorul Rusiei va fi convocat pentru „o discuție dură” în legătură cu comentariile, pe care Lavrov le-a făcut duminică, 1 mai 2022, într-un interviu acordat televiziunii italiene.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав