Canada a interzis creșterea balenelor și delfinilor în captivitate

Canada a interzis creșterea balenelor și delfinilor în captivitate

Camera Comunelor din Canada a aprobat luni un proiect de lege prin care este interzisă creşterea balenelor şi delfinilor în captivitate, relatează Xinhua.

Intitulat ''Free Willy'' de cei care l-au propus, proiectul de lege marchează o nouă eră în legislaţia în materia drepturilor animalelor.

Pentru prima dată, după adoptarea legii, canadienii pot fi găsiţi vinovaţi pentru posesie de mamifere marine, nu doar pentru rele tratamente aplicate acestora.

Legea va sancţiona creşterea în captivitate a balenelor, delfinilor şi marsuinilor, însă cuprinde totodată o prevedere ce permite instituţiilor de profil să deţină mamifere marine născute sau concepute înainte de adoptarea actului.

Parcul ''Marineland'' şi Acvariul din Vancouver sînt singurele instituţii din această ţară care deţin cetacee.

De asemenea, legea interzice importul şi exportul de mamifere marine în Canada, fiind exceptate însă situaţiile în care acestea fac obiectul cercetărilor ştiinţifice sau cele care sînt ''în interesul'' animalelor.

Legea a fost introdusă în Senat în 2015 şi a ajuns în cele din urmă în Camera Comunelor.

Proiectul de lege este una din cele patru acte legislative care vizează tratamentul animalelor şi care sînt se află în prezent în atenţia Parlamentului canadian.

Camera Comunelor ar putea adopta măsuri ce legislative ce interzic tăierea aripioarelor rechinilor şi toate formele de lupte între animale, dar şi testarea produselor cosmetice pe animale. 

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load