COVID-19 în MOLDOVA

Canada a fost dată în judecată pentru 11 milioane de dolari

Canada a fost dată în judecată pentru 11 milioane de dolari

O organizație care se opune vaccinării și purtatului de măști de protecție a intentat un proces în valoare de 11 milioane de dolari împotriva premierului canadian, Justin Trudeau, și a mai multor oficiali și instituții din țara nord-americană din cauza felului în care au răspuns pandemiei de coronavirus, transmite newsru.co.il.

Vaccine Choice Canada, care își are sediul în provincia Ontario, și șapte persoane au în judecată guvernul federal de la Ottawa și cel din Ontario, orașul Toronto, mai mulți politicieni și autorități din domeniul sănătății, precum și postul CBC din cauza închiderii activitațiilor economice, a obligativității purtării de măști și a impunerii regulilor de distanțare socială.

Organizația susține că pandemia este „falsă,” iar restricțiile impuse de autorități încalcă Carta canadiană a Drepturilor și Libertăților, cum ar fi dreptul de asociere și dreptul de a fi protejat împotriva confiscărilor nejustificate.


Plîngerea în justiție a fost depusă în data de 6 iulie, iar CBC a obținut o copie neredactată în urmă cu câteva zile. Printre cei vizați de acțiunea de la Curtea Superioară din Ontario se numără premierul Justin Trudeau și medicul-șef al Canadei, Theresa Tam, șeful guvernului din Ontario, Doug Ford, primarul metropolei Toronto, John Tory, și CBC, care este canalul public de radio și televiziune din Canada.

Reclamanții susțin că închiderea companiilor pentru a preveni răspândirea virusului a fost „extremă, neîntemeiată și nejustificată,” că măsurile de autoizolare impuse persoanelor fizice nu au fost „dovedite, nici bazate științific și medical” și că purtarea obligatorie a măștilor pentru față în unele spații publice provoacă „vătămări fizice și psihologice” canadienilor.

Plângerea susține că măsurile luate de autorități încalcă mai multe secțiuni din Carta Drepturilor și Libertăților, 7 (viața, libertatea și securitatea persoanei), 8 (percheziții și confiscări ilegale), 9 (reținerea arbitrară) și 15 (egalitate în fața legii și potrivit legii).

O altă acuzație se referă la faptul că autoritățile nu au permis exprimarea de opinii contrare punctelor de vedere oficiale. „Reclamanții afirmă acesta, iar realitatea este că inculpații nu au recunoscut, adresat, vorbit și nici nu au răspuns … opiniilor contrare ale experților,” se arată în plângere.

Organizația a indicat că pagini de internet, între care YouTube, Google, Yahoo și CBC, „au suprimat, cenzurat, redus și eliminat în mod intenționat publicarea oricăror astfel de opinii opuse, contrar principiilor și metodologiei științei și medicinei.” Iar acest lucru s-a făcut cu sprijinul guvernului, afirmă reclamanții.

CBC a precizat că nu a fost stabilită nicio dată pentru momentul în care cazul va merge în instanță și în prezent nu este clar dacă judecătorii vor permite ca procesul să continue.

Reclamanții solicită un milion de dolari în daune generale și 10 milioane dolari în daune punitive, plus costuri legale.

Pandemia, un fals


În plîngerea depusă, grupul acuză Organizația Mondială a Sănătății, mass-media și guvernele federale și locale din Canada pentru încurajarea opiniei că COVID-19 este „cea mai mare amenințare pentru umanitate din viața noastră,” idee despre care susțin că este falsă.

Într-un comunicat de presă, Ted Kuntz, președintele Vaccine Choice Canada, a afirmat: „În ultimele luni, o narațiune ‘pandemică’ exagerată și necinstită a fost folosită pentru a provoca panică inutilă și pentru a justifica încălcarea sistematică a drepturilor și libertăților care stau la baza societății noastre.

Acestea includ statul de drept, drepturile noastre constituționale, suveranitatea națională, dreptul la confidențialitate, securitatea financiară și chiar democrația noastră. În perioadele de urgență, drepturile constituționale nu încetează să existe; de fapt, ele devin și mai importante. Mai mult, nenumăți experți medicali și științifici recunoscuți la nivel internațional sînt de acord cu faptul că amenințarea coronavirusului din acest an a fost mult exagerată și nu justifică măsurile impuse în multe țări, inclusiv în Canada.”

Kuntz a spus că, din cauza reglementărilor, „milioane de cetățeni au fost restricționați fără discriminare în casele lor,” „copiii nu mai sunt educați și socializați în mod corespunzător,” „persoane cu afecțiuni grave de sănătate non-COVID au fost refuzate la screening și tratament medical,” „viața socială și culturală a fost eliminată în mod efectiv prin regulile de distanțare fizică,” iar „Parlamentul și instanțele de judecată au fost practic închise.”

„Acțiunile și decretele emise de Trudeau, Ford, Tory și alți funcționari publici au fost făcute, în abuz și în exces de birourile lor, în cunoștință de cauză pentru a propaga o ‘pandemie’ lipsită de temei și declarată în mod fals,” se arată în plîngere. „Pandemia este falsă, iar măsurile prefăcute, concepute și puse în aplicare în scopuri improprii și ulterioare, la cererea OMS, controlată și directionată de oligarhi miliardari, corporativi.”

„Reclamanții afirmă, iar realitatea este că sunt dovezi că mult mai multe persoane au murit ca urmare a măsurilor ‘pandemice’ decît prezumptiv ca urmare a ‘deceselor COVID-19,’ chiar dacă se iau în calcul ‘decesele cauzate de COVID’ ca un lucru cert.”.

Acțiunea în justiție include plîngeri din partea unei mame și fiicei sale care nu au fost lăsate să intre într-un magzin; o femeie căreia i s-a spus că nu poate folosi toaleta de la o benzinărie de pe marginea drumului; o agentă imobiliară din Toronto, care susține că reglementările COVID-19 au făcut-o să aștepte o oră și jumătate pentru un lift, dar și că ele coboară prețurile pentru locuințe și apartamente de tip condo în oraș; și un fost profesor de la Universitar din Ottawa căruia oficialii CBC i-au interzis să apară la postul național de televiziune pentru a-și prezenta opiniile contrare despre pandemie.

Procesul se referă, de asemenea, la efectele reale ale sănătății mintale în urma pandemiei, abordând problema măștilor de protecție pentru față. Vaccine Choice Canada susține că regulile guvernului legate de purtatul de măști pot provoca „daune fizice și psihologice.” Conform ziariștilor de la CBC, versiunea neredactată a plîngerii include relatarea unei femei care susține că nu poate purta mască deoarece a fost forțată să poarte una în timpul unui atac sexual căruia i-a fost victimă, precum și cazul unui bărbat autist în vârstă de 23 de ani, cu înțelegere emoțională limitată, care nu poate înțelege pandemia și nu se poate conforma regulilor impuse de autorități.

„În multe municipalități, măștile non-medicale sunt impuse fără dovezi științifice sau medicale,” susține organizația.

„Guvernele Canadei nu au reușit să prezinte dovezi științifice solide și verificabile pentru a legitima măsurile de urgență în curs și nici nu au oferit o analiză medicală și economică cost-beneficiu a impactului acestor măsuri,” se afirmă în comunicatul Vaccine Choice Canada.

Pâna în prezent, Canada a înregistrat peste 125.000 de cazuri pozitive de infectare cu coronavirus, din care circa 110.000 de pacienți s-au vindecat, iar 9.097 au murit, conform statisticilor oferite de John Hopkins University.

Un grup controversat

Vaccine Choice Canada este principalul grup anti-vaccinare din Canada. Grupul, creat în anii ’80 sub numele de Vaccination Risk Awareness Network, susține pe pagina sa de internet că „a fost format ca răspuns la îngrijorarile părinților cu privire la siguranța programelor de vaccinare în Canada.” Actuala denumire a organizației a fost adoptată în 2014. Organizația încurajează canadienii să renunțe la imunizare și pe legiuitori să sprijine reglementările și legislația anti-vaccin.

CBC a notat că, în timp ce Vaccine Choice Canada se descrie ca o organizație non-profit care servește că un „grup de informații și resurse publice decis să protejeze copiii de riscurile cunoscute ale vaccinurilor,” experții canadieni în domeniul sănătății au chestionat unele mesaje din trecut ale grupului, pe care le-au descris ca fiind „înșelătoare.”

Așa a fost cazul, de exemplu, al unei campanii publicitare anti-vaccin desfășurată în februarie 2019 pe străzile din Toronto și care a fost descrisă drept „foarte îngrijorătoare” de ministrul Sănătătii din Ontario. De asemenea, Rocco Galati, avocatul reclamanților, a comparat recent modul în care Nouă Zeelandă a gestionat pandemia cu cele întîmplate în Germania nazistă.

De asemenea, plîngerea actuală a grupului include „o cronologie COVID-19” puternic concentrată pe Bill & Melinda Gates Foundation, o țintă preferată a militanților anti-vaccin, din cauza eforturilor fundației legate de dezvoltarea vaccinurilor.

Plângerea Vaccine Choice Canada menționează, de asemenea, conspirația Event 201, care sugerează că fundația Gates a planificat pandemia, vorbind de „nanocristale care pot fi citite de telefoane inteligente numite puncte cuantice, încorporate în piele folosind micro seringi” ce ar funcționa ca un „cip de vaccin.” Potrivit unui material realizat de revista Vice, plângerea organizatiei „nu explică legătură cu coronavirusul altfel decât printr-o referire vagă la aplicațiile de urmărire a contactelor.”

În plus, documentul depus la Curtea Superioară din Ontario susține că un raport din 2010 al Fundației Rockefeller a studiat un viitor scenariu pandemic „în care un virus necunoscut scapă din Wuhan, China” și un scenariu ipotetic cu privire la ceea ce ar însemna răspunsul adecvat.” Acest scenariu „scris” este cel care s-a desfășurat în timpul „așa-numitei pandemii COVID-19,” afirma grupul.

În sfârsit, reclamanții aduc în discuție tehnologia 5G, spunând că, pe 26 martie, Microsoft a anunțat că achiziționează „Affirmed Networks” axate pe tehnologia 5G și computere de înaltă performanță. Vice a scris că, din nou, organizația Vaccine Choice Canada nu a oferit nicio explicație despre legătura dintre acest lucru cu coronavirusul.

Jurnaliștii au notat că conspirațiile 5G „au explodat în timpul pandemiei, cu oameni care au dat crezare teoriei că semnalele emise din turnurile 5G cauzează virusul. Ca urmare, turnurile 5G au fost incendiate.” Publicația dă ca exemplu mai multe incendii care au afectat aceste turnuri în Quebec. Suspecții, un fost model și un cântaret de rap, au fost arestați și puși sub acuzare în luna mai.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load