X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 499
Preşedintele stiri: 3988

Camionagiii slovaci se alătură vineri protestului transportatorilor polonezi

30 noi. 2023,, 09:30   Externe
1944 0

Camionagiii polonezi şi slovaci se plîng că şoferii de camion ucraineni oferă preţuri mai mici pentru serviciile lor şi, de asemenea, transportă bunuri în interiorul Uniunii Europene (UE), şi nu doar între blocul comunitar şi Ucraina.

Şoferii slovaci au organizat un protest simbolic la începutul acestei luni, dar vineri, de la ora 15.00, vor începe protestele la punctul de trecere Vysne Nemecke/Uzhhorod.

Scopul protestului este de a se alătura transportatorilor de camioane din Polonia, spun șoferii slovaci. Vysne Nemecke este singurul punct de trecere de la graniţa dintre Slovacia şi Ucraina deschis pentru camioanele grele. Protestul nu va restricţiona ajutorul umanitar, sprijinul militar sau livrările de combustibil şi alimente refrigerate, notează Noi.md cu referire la mediafax.ro.

Camionagiii polonezi au început protestele în această lună, cerînd UE să reintroducă un sistem de permise pentru camionagii ucraineni care intră în bloc şi pentru camionagii din UE care intră în Ucraina, cu scutiri pentru ajutorul umanitar şi livrările militare.

Ucraina susţine că protestul dăunează economiei sale fragile de acum, împiedicînd exporturile şi oprind aprovizionarea cu produse de bază.

12
0
0
1
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?