COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Camera secretă descoperită într-un hotel din Slovenia

Camera secretă descoperită într-un hotel din Slovenia

Descoperire de senzaţie într-un hotel din Slovenia. În timpul unor lucrări de renovare, muncitorii au găsit o cameră secretă plină cu aparatură de spionaj, rămasă aici încă de pe vremea regimului comunist iugoslav.

Hotelul a fost renovat, însă încăperea secretă a rămas neatinsă şi a fost introdusă în circuitul turistic, o dovadă vie a unor vremuri apuse.

Timp de zeci de ani, aceste încăperi fără ferestre au rămas ascunse în mijlocul hotelului Jama din Slovenia. Sunt pline de hărţi vechi întinse pe mese prăfuite, maşini de scris, telefoane cu disc şi cabluri împrăştiate peste tot, iar pe pereţi sunt centrale telefonice din perioada comunistă şi butoane al căror scop poate fi doar intuit de specialişti.

Nikola Simic, expert în telecomunicații: „Echipamentul de aici era folosit pentru a coordona anumite acţiuni militare, pentru a colecta informaţii despre posibile forţe inamice, dar era utilizat şi pentru comunicaţiile între oficialii de top ai Guvernului, politicieni, cei de la protecţia civilă şi armată. Acesta era principalul rol al echipamentelor.”


Apartamentul secret a fost descoperit din greşeală în urmă cu câţiva ani, în timpul unor lucrări de renovare a hotelului. Angajaţii habar nu aveau de existenţa încăperii, mai ales că nu apărea nici pe planurile clădirii.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load