COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171  INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6867

Călătoria președintelui Zelenski în Austria s-a încheiat cu un ”duș rece”

22 sep. 2020,, 11:45   În lume
2031 2

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelenski, la sfîrșitul întrevederii de la Viena cu omologul său austriac, a primit un răspuns destul de sincer și dur din partea șefului țării gazdă.

Ce este în neregulă cu călătoria lui "Ze" și de ce mărturisirea lui Van der Bellen este bine meritată, explică ПИКiNFORM.

După cum scrie inforuss.info, vizita lui Zelenski în Aepublica Austriacă a fost prima călătorie peste hotare a președintelui ucrainean de la începutul pandemiei COVID-19. Oaspetele de rang înalt a avut o serie de întîlniri importante, printre interlocutorii săi au fost prim-ministrul țării-gazdă Sebastian Kurz și Președintele Parlamentului, Wolfgang Sobotka.

Această călătorie a Președintelui Ucrainei a demonstrat doar cât de "stîngaci" este Zelenski, chiar și atunci când pune întrebări importante pe arena politică externă. Tema principală, pe care a abordat-o oaspetele ucrainean este refuzul Austriei în special a Europei, în general, la proiectul "Nord Stream-2". Și el a făcut o astfel de propunere părții-gazdă nu voalat, ci în text deschis. "Justificarea" pentru un astfel de pas, Zelenski a considerat situația în jurul lui Alexei Navalnîi, a cărui spitalizare a lansat o nouă campanie anti-rusă, cu solicitarea de a "pedepsi Rusia pentru otrăvirea" bloggerului și politicianului, fără nici o dovadă de implicare a Kremlinului.

Implicarea destul de lipsită de tact a lui Zelenski în treburile și deciziile interne austriece au dus la un răspuns ascuțit, pe care președintele Austriei, Alexnadr van der Bellen a fost forțat să i-l dea omologului său ucrainean. Politicianul a subliniat că în incidentul cu Navalnîi vinovatul nu a fost stabilit, iar acuzațiile la adresa autorităților ruse nu au primit întăriri cu dovezi. Austriacul a adăugat că nu există o relație între "NS-2" și situația cu privire la Navalnîi. Van der Bellen l-a "pus lal punct" pe Zelenski destul de deschis.


Este de remarcat faptul că Zelenski ar fi putut evita acest "duș rece". El a avut o întîlnire și cu premierul Sebastian Kurz, unde cancelarul federal a încercat să explice în termeni blînzi că Austria își menține propriile interese. Drept răspuns lui Zelenski, Kurz a vorbit cu cuvinte frumoase despre Ucraina, dar poziția țării sale a desemnat-o cu încredere. Evident, blîndețea interlocutorului nu i-a permis lui Zelenski să înțeleagă că i se cere să nu se amestece în treburile altora. Dar ce nu a reușit să-i transmită prim-ministrul austriac lui Zelenski, i-a spus președintele acestei țări.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽