COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Bulgaria: Scădere cu 70% a numărului de turişti străini, în august

Numărul vizitatorilor străini în Bulgaria a scăzut cu 67,9% în august, la 747.000, a anunţat Institutul Naţional de Statistică (NSI), pe fondul efectelor pandemiei de coronavirus (Covid-19), transmit Novinite şi BNT News.

De asemenea, cetăţenii bulgari au efectuat în august 470.900 de călătorii în afara ţării, un declin de 37,7% faţă de perioada similară din 2019, transmite agerpres.ro.

Din totalul turiştilor străini care au vizitat luna trecută Bulgaria, 63,1% erau din Uniunea Europeană.

Directorul Consiliului Naţional al Turismului, Polina Karastoyanova, anunţa săptămîna trecută că sectorul turismului din Bulgaria s-a confruntat cu cel mai dificil sezon de vară înregistrat vreodată, pierderile ajungînd la aproape 80%, iar aproximativ 30% dintre cei angajaţi în turism şi-au pierdut locurile de muncă.

Peste nouă milioane de turişti străini au vizitat Bulgaria anul trecut, iar oficialii de la Ministerul Turismului mizau pe o creştere de 10% în 2020.

Bulgaria, ţară cu o populaţie de aproape 7 milioane de locuitori, a fost afectată de coronavirus într-o măsură relativ mică pînă acum, dar numărul cazurilor detectate a crescut în ultimele săptămîni.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load