COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Brexitul fără acord ar putea duce la consecințe grave

Brexitul fără acord ar putea duce la consecințe grave

Guvernul britanic a publicat, miercuri seara, documentul ce conține planurile privind ieşirea Marii Britanii din UE.

Acesta avertizează că un Brexit fără acord va duce la reducerea proviziilor medicale şi creşterea preţurilor la alimente, relatează CNN şi BBC.

Documentul a fost publicat după ce Parlamentul a votat în favoarea unei moţiuni ce obligă Guvernul de la Londra să dea publicităţii toate documentele privind decizia de prorogare a Parlamentul britanic şi care se referă la planurile privind retragerea Marii Britanii din UE fără un acord.

Cu toate acestea, ministrul britanic responsabil de coordonarea unui Brexit fără acord, Michael Gove, a informat că Guvernul nu va publica documentele referitoare la discuţiile interne privind prorogarea Parlamentului. Actul subliniază o serie de „posibile consecinţe” ale impactului producerii unui Brexit fără acord pe data de 31 octombrie.


Liderul opoziţiei, Jeremy Corbyn, a declarat că aceasta confirmă faptul că premierul este „pregătit să îi pedepsească pe cei care îşi permit cel mai puţin".

Parlamentul de la Londra a fost prorogat luni, pînă pe 14 octombrie, ca urmare a deciziei de a respinge propunerea premierului Boris Johnson de convocare a alegerilor legislative anticipate, în contextul dezacordului privind producerea unui Brexit fără acord. Boris Johnson, noul prim-ministru britanic a adoptat o abordare dură faţă de Uniunea Europeană, respingînd Acordul Brexit elaborat de fostul Cabinet Theresa May cu Bruxellesul şi afirmînd că Marea Britanie se va retrage din Blocul comunitar pe 31 octombrie 2019 cu sau fără un nou tratat.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load