Brexitul ar putea fi amînat, Peskov și reluarea zborurilor către Geogria, iar SUA ar putea impune noi sancțiuni Iranului

Brexitul ar putea fi amînat, Peskov și reluarea zborurilor către Geogria, iar SUA ar putea impune noi sancțiuni Iranului

Viitoarea șefă a Comisiei Europene nu exclude amînarea Brexit-ului

Viitoarea șefă a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este dispusă să acorde mai mult timp Marii Britanii pentru ieșirea din UE.


Germana Ursula von der Leyen, nominalizată pentru preşedinţia Comisiei Europene, s-a declarat miercuri gata să acorde mai mult timp Marii Britanii pentru ieşirea din Uniunea Europeană dacă Londra o va cere, în cursul audierii sale de către grupul Verzilor în Parlamentul European, transmite Realitatea.net.


"Dacă Marea Britanie are nevoie de mai mult timp, sînt de acord să îi acord mai mult timp. Un Brexit fără acord ar fi catastrofal", a declarat ea după ce a fost întrebată despre acest lucru de o eurodeputată britanică.


Solicitarea trebuie să fie înaintată de guvernul britanic şi decizia trebuie să obţină aprobarea unanimă a şefilor de stat şi de guvern ai celor 27 de state membre ale UE.

Peskov: E devreme să vorbim despre reluarea zborurilor către Georgia

Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că momentan este prea devreme pentru a discuta despre o posibilă reluare a zborurilor comerciale spre şi dinspre Georgia.


El a adăugat că situaţia din Georgia este atent monitorizată, transmite Mediafax.ro.


„Restricţiile impuse zborurilor sînt o măsură pe care am fost forţaţi să o luăm şi, în consecinţă, situaţia va fi monitorizată în mod constant. De îndată ce vor apărea semne că situaţia s-a normalizat pentru turiştii ruşi după manifestările rusofobe din Georgia, vom analiza şi vom lua alte decizii. Acum este prea devreme să vorbim despre asta”, a spus Peskov.


Peskov a insistat asupra faptului că reluarea zborurilor spre şi dinspre Georgia nu poate fi exclusă. „Cu siguranţă, sperăm că mai devreme sau mai tîrziu acest lucru se va întîmpla”, a adăugat el. Oficialul rus a spus, însă, că dat fiind faptul că tensiunile sînt la cote ridicate în Georgia, iar acţiunile rusofobe sînt frecvente, un număr mare de turişti ruşi în această ţară ar reprezenta un risc major pentru Moscova.

Trump: Sancţiunile împotriva Iranului vor fi în curînd înăsprite

Sancţiunile împotriva Iranului vor fi în curînd "înăsprite considerabil", a avertizat miercuri preşedintele american Donald Trump, după ce Teheranul a anunţat că rezervele sale de uraniu îmbogăţit au depăşit limita impusă de acordul de la Viena din 2015.


"Iranul 'îmbogăţeşte' (uraniu) de mult timp în secret, încălcînd complet groaznicul acord de 150 de miliarde de dolari încheiat de (fostul secretar de stat american) John Kerry şi administraţia Obama", a scris Trump pe Twitter, făcînd referire la pactul privind problema nucleară iraniană, din care Washingtonul s-a retras anul trecut, transmite gerpres.ro.


"Sancţiunile vor fi în curînd înăsprite considerabil", a adăugat el.


Într-un climat de tensiuni exagerate, Iranul a anunţat luni că produce de acum uraniu îmbogăţit cu o concentraţie de cel puţin 4,5%, peste limita autorizată prin acordul nuclear încheiat la Viena în 2015.


În acest context, Washingtonul urmează o strategie de "presiune maximă" asupra Teheranului, înăsprindu-şi sancţiunile economice.


Ameninţat de cînd Washingtonul l-a denunţat unilateral în mai 2018, acordul încheiat la Viena între Iran şi şase mari puteri (Germania, China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia) pare în pericol de a se prăbuşi.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load