Brexit ar putea fi anulat, RPD Coreeană a testat o nouă armă tactică, iar Washington vine cu noi sancţiuni pentru Venezuela

Brexit ar putea fi anulat, RPD Coreeană a testat o nouă armă tactică, iar Washington vine cu noi sancţiuni pentru Venezuela

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene recomandă anularea Brexitului


Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, miercuri seara, în timpul unei dezbateri electorale cu principalul său contracandidat la funcția de președintele al CE, că speră ca Marea Britanie să se răzgîndească cu privire la ieșirea din Uniunea Europeană.


Regatul Unit ar trebui să folosească următoarele luni pentru a regîndi decizia de ieşire din Uniunea Europeană. 


„În mod absolut, eu sper că Marea Britanie va rămîne în UE”, a declarat Frans Timmermans, candidatul Partidului Socialiştilor Europeni (PSE, centru-stînga) la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene. 

Liderul Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a supravegheat testarea unei noi arme tactice ghidate, a anunţat joi agenţia nord-coreeană KCNA, citată de AFP.


KCNA nu a descris despre ce armă este vorba exact, dar 'tactic' implică o armă cu rază scurtă de acţiune, spre deosebire de rachetele balistice cu rază lungă de acţiune percepute drept o ameninţare la adresa SUA, precizează Reuters. În timpul testării a fost verificată funcţionarea 'sistemului special de ghidare în zbor şi încărcarea unei ogive puternice', a precizat KCNA. Kim Jong-un a calificat acest test drept un 'eveniment de o foarte mare importanţă pentru creşterea puterii de luptă a armatei populare' nord-coreene.


Liderul nord-coreean a 'ghidat testarea tirului' care a fost îndreptat asupra mai multor ţinte', conform sursei citate.

Washington a impus sancţiuni Băncii Centrale Venezuelene

Departamentul Trezorerie a impus miercuri sancţiuni Băncii Centrale Venezuelene şi directoarei acesteia, Iliana Josefa Ruzza Teran, crescînd presiunea asupra guvernului preşedintelui Nicolas Maduro, informează AFP.


Aceste sancţiuni vizează împiedicarea 'utilizării Băncii Centrale Venezuelene de către regimul nelegitim al lui Maduro, care continuă să jefuiască bunurile venezuelenilor şi să exploateze instituţiile guvernamentale pentru a-şi îmbogăţi oamenii corupţi din interior", a declarat secretarul Trezoreriei americane Steven Mnuchin.


Cu toate acestea, Statele Unite s-au asigurat 'că tranzacţiile curente cu cărţi de debit şi de credit pot continua şi că transferurile fondurilor personale şi ale ajutorului umanitar se realizează fără obstacole pentru cei care suferă de pe urma represiunii regimului Maduro', a precizat Mnuchin.

Poliția cehă recomandă punerea sub acuzare a premierului pentru fraudă


Poliţia cehă recomandă punerea sub acuzare a premierului, miliardarul Andrej Babis, pentru implicarea sa într-o fraudă cu subvenţii europene în valoare de două milioane de euro, a anunţat miercuri un purtător de cuvînt, relatează AFP, citată de Agerpres.


„Ancheta este terminată şi dosarul complet a fost înaintat procurorului Republicii cu propunerea de punere sub acuzare”, a declarat pentru AFP Ales Cimbala, purtător de cuvînt al parchetului din Praga.


Procurorul va avea nevoie de „mai multe săptămîni, chiar luni” pentru a decide asupra actului de acuzare, dosarul fiind mai degrabă voluminos, a adăugat el.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load