COVID-19 : VACCINAȚI 1 007 469  INFECTAȚI 417 369 (+5138)   TRATAȚI 373 179     DECESE 10 566(+24)   Mai multe detalii 
Criza energetică stiri: 553
Coronavirus stiri: 7949

Bolnav de Covid, președintele Cehiei a stat într-un cub de sticlă la depunerea jurămîntului premierului

29 noi. 2021,, 07:52   În lume
1823 0

Președintele Cehiei, Milos Zeman, bolnav de Covid, a stat închis într-o „cușcă” de plexiglas la ceremonia de depunere a jurămîntului de către noul premier al țării, Petr Fiala.

Zeman a fost depistat pozitiv la doar cîteva ore după ce fusese externat din spital, unde ajunsese din cauza unor complicații ale unei boli cronice, scrie digi24.ro

Milos Zeman a asistat duminică la depunerea jurămîntului de către noul premier dintr-un cub de plexiglas care l-a izolat de restul încăperii unde a avut loc ceremonia. Alături de președinte, care a stat în scaun cu rotile, s-a aflat și un medic îmbrăcat complet în echipament de protecție, scrie Reuters.

Președintele Cehiei a fost internat cu Covid la doar cîteva ore de la externarea din spital, pe 25 noiembrie, unde stătuse șase săptămîni în urma unor complicații.

Administrația prezidențială cehă a refuzat să vorbească despre boala președintelui, care a fost însă confirmată de medici ca fiind o problemă a ficatului.

Petr Fiala, liderul unei coaliții de centru-dreapta formată din cinci partide, este noul prim-ministru al Cehiei, după ce alianța fostului premier, Andrej Babis, susținută de peședintele Zeman, a pierdut alegerile.


0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

De ce, în opinia dumneavoastră, ar trebui să fie îngrijorate în primul rînd autoritățile din Republica Moldova?
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
 X