TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Boeing a încheiat cu succes testele privind aeronavele fără pilot

Boeing anunță că a finalizat cu succes testele privind aeronavele fără pilot, în Australia. Astfel de aeronave pot transporta arme și pot proteja avioanele de luptă cu echipaj.

Cele 10 zile de teste au făcut parte din programul Boeing Airpower Teaming System, care a dezvoltat prototipul de aeronavă „Loyal Wingman” împreună cu Forțele Aeriene Regale Australiene, transmite biziday.ro.

Contractorii de apărare investesc din ce în ce mai mult în tehnologie autonomă, deoarece militarii din întreaga lume caută o modalitate mai ieftină și mai sigură de a-și maximiza resursele. “Cu dimensiunea, numărul și viteza aeronavelor utilizate în test, acesta este un pas semnificativ pentru Boeing și industrie în progresul tehnologiei sistemelor de misiune autonome”, a declarat Emily Hughes, directorul Boeing’s Phantom Works International.

Directorul se așteaptă ca prototipul Loyal Wingman să facă primul zbor în acest an. Hughes a mai spus că testele din Australia au demonstratun succes în aplicarea algoritmilor de inteligență artificială: “Capacitățile de legare a datelor au permis aeronavei să comunice cu celelalte platforme, astfel încît acestea să poată colabora pentru realizarea unei misiuni”.

Aeronava Loyal Wingman are o lungime de 11,6 metri, o rază de acțiune de 3.704 km și poate fi adaptată ca dimensiune diferitelor sarcini utile.

Recomandă:
Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Mai multe

Sondaj Toate

load