Bijuterii purtate de actrițe celebre de la Hollywood, expuse într-un muzeu din Moscova

Bijuterii purtate de actrițe celebre de la Hollywood, expuse într-un muzeu din Moscova

Bijuterii care au aparţinut unora dintre cele mai faimoase actriţe de la Hollywood sînt expuse la un muzeu din Moscova.


Toate podoabele poartă semnătura Bulgari, casa de bijuterii italiană care era relativ necunoscută în momentul în care a fost descoperită de vedetele de peste Ocean.


Cele patru sute de podoabe adunate în sălile muzeului Kremlinului de la Moscova reprezintă doar o frîntură din uriaşa colecţie de bijuterii care a prins forma în cei peste o sută de ani de istorie a companiei din Italia.


O secţiune a expoziţiei a fost dedicată colaborării dintre faimoasa casă de bijuterii şi vedete de la Hollywood, precum Elizabeth Taylor, Sophia Loren, Audrey Hepburn ori Ingrid Bergman.


Admirat de curioşi poate fi şi inelul de logodnă cu care Richard Burton a cerut-o în căsătorie pe Liz Taylor. Cei doi au jucat împreună în pelicula „Cleopatra”, din 1963, şi au fost căsătoriţi de două ori. Cîd iubirea s-a stins, actriţa a vîndut inelul şi a donat banii, cerînd noii stăpîne să-l poarte cu dragoste.


Larisa Peshekhontseva, curatorul expoziţiei: „Fiecare bijuterie expusă e legată de un anumit moment al vieţii ei personale. Taylor adora bijuteriile, însă nu-i plăcea să le deţină. Ea avea şi o teorie: „Cum poate un om să aibă în posesie o scînteiere?”


Compania care a semnat multe dintre bijuteriile purtate de vedete a fost fondată de un argintar grec, în Roma anului 1884. Casa de bijuterii şi-a deschis primul magazin două decenii mai tîrziu. În perioada care a urmat celui de-al Doilea Război Mondial, faima podoabelor elegante şi somptuoase a ajuns la Hollywood, apoi în toată lumea.


Jean-Christophe Babin, director Bulgari: „Vedetele care au venit la Roma pentru filmări au descoperit o mică, dar extraordinară, bijuterie italiană - Bulgari. În anii ’50, Bulgari era cunoscută la Roma şi în alte cîteva oraşe de pe malul Mediteranei. Vedetele au fost uimite de stilul Bulgari, complet nou pentru ele, de volumul lor, de contraste, de culori.”


Expoziţia include şi o prezentare de parfumuri, precum şi proiecţii video din arhivele companiei. Bijuteriile vor putea fi admirate pînă la mijlocul lunii ianuarie a anului viitor.


Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load