Coronavirus stiri: 8217
Obiectiv european stiri: 320
Criza energetică stiri: 966

Biden: „SUA își vor spori prezența militară în Europa”

29 iun. 16:30   Război în Ucraina
1235

Washingtonul intenționează să își consolideze prezența militară în Europa, inclusiv în Marea Britanie, Spania, Polonia și țările baltice.

Acest lucru a fost declarat de președintele american Joe Biden, relatează Interfax-Ucraina.

"Astăzi anunț că Statele Unite își vor consolida poziția militară în Europa. Împreună cu aliații noștri, ne vom asigura că NATO poate face față amenințărilor din toate direcțiile – pe uscat, în aer, pe mare", a spus liderul american la summitul alianței de la Madrid.

Biden a precizat că Statele Unite, în special, vor crește numărul de torpiloare ale marinei americane în Spania de la patru la șase și vor desfășura cartierul general permanent al Corpului 5 de armată în Polonia. În plus, Biden a anunțat un obiectiv de a consolida interoperabilitatea SUA cu forțele NATO din partea de est a Alianței.

De asemenea, potrivit lui Biden, Statele Unite vor reține în regim de rotație o brigadă suplimentară de 3 mii de oameni în România, crește numărul de cadre militare pe bază de rotație în țările baltice. Mai mult, Washington intenționează să trimită două escadrile suplimentare de vînătoare-bombardiere F-35 în Marea Britanie, să desfășoare sisteme de apărare aeriană și alte forțe militare în Germania și Italia.

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Experții vorbesc despre un posibil deficit de apă în Moldova. Ce ar trebui să facem?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав