Criza energetică stiri: 789
Preşedintele stiri: 3235
Puterea stiri: 7327
Obiectiv european stiri: 287

Biden și Xi Jinping ar putea purta discuții în curînd

20 mai. 10:35   Război în Ucraina
1300

Președintele american Joe Biden și președintele chinez Xi Jinping ar avea convorbiri telefonice, în următoarele săptămâni. Despre o posibilă conversație între șefii celor două state a vorbit, joi, asistentul liderului american pentru securitate națională, Jake Sullivan, informează RBC-Ucraina cu referire la Reuters.

„Nu aș fi surprins dacă președintele Biden și președintele chinez Xi Jinping vor vorbi din nou la telefon, în următoarele săptămâni”, a spus el.

Sullivan a spus că, în discuțiile cu un membru al Biroului Politic al Comitetului Central al PCC, el „a vorbit direct despre preocupările SUA” cu privire la programele nucleare și de rachete balistice ale Coreei de Nord.

"Nu este în interesul Chinei. Nu este în interesul Americii. China ar trebui să ia în considerare toți pașii posibili pentru a reduce probabilitatea unor acțiuni provocatoare", a adăugat Sullivan.

Casa Albă nu „încetinește sau restricționează cooperarea diplomatică la nivel înalt cu China”, a spus Sullivan.


Vă amintim că Biden a avut o conversație telefonică cu președintele chinez Xi Jinping pe 18 martie. Părțile au discutat despre invazia Federației Ruse pe teritoriul Ucrainei.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав