COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 610 688   INFECTAȚI 259 667(+161)   TRATAȚI 252 166     DECESE 6261(+4)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2833
Puterea stiri: 6317
Coronavirus stiri: 7260

Biden și-a exprimat sprijinul pentru încetarea focului între Israel și palestinienii

18 mai. 08:30   În lume
909 0

Președintele american Joe Biden, și-a exprimat sprijinul pentru încetarea focului între Israel și palestinienii din Fîșia Gaza, dar nu a solicitat direct încetarea ostilităților.

„Preşedintele şi-a exprimat sprijinul pentru încetarea focului”, a afirmat Casa Albă într-un comunicat pe un ton foarte prudent, într-un moment în care numeroase voci se fac auzite în tabăra democraţilor pentru ca Joe Biden să solicite explicit încetarea imediată a focului între Israel şi Hamas, la putere în Fîşia Gaza.

În cursul conversaţiei telefonice, el s-a referit la discuţiile actuale cu Egiptul „şi cu alţi parteneri” pentru a realiza acest lucru, se spune în text.

Bombardamentele israeliene asupra Fîşiei Gaza au fost reluate luni, la capătul unei săptămîni negre care a făcut 200 de morţi în enclava palestiniană, fără nicio perspectivă de armistiţiu între Israel şi mişcarea Hamas, care continuă să tragă rachete.

Întrebată în cadrul briefingului de presă cotidian cu privire la ceea ce unele persoane din tabăra democrată consideră a fi o lipsă de fermitate în faţa Israelului, purtătoarea de cuvînt a Casei Albe, Jen Psaki, a apărat abordarea diplomatică „discretă”, dar „intensă” a Washingtonului în această problemă.


Statele Unite s-au opus luni, pentru a treia oară într-o săptămînă, adoptării unei declaraţii a Consiliului de Securitate al ONU prin care se solicită „încetarea violenţelor” dintre israelieni şi palestinieni, acţionînd pentru convocarea marţi a unei noi reuniuni de urgenţă cu uşile închise.

Dacă preşedintele Joe Biden a reafirmat „dreptul Israelului la autoapărare”, în cursul discuţiei telefonice el „a încurajat”, de asemenea, statul evreu „să depună toate eforturile posibile pentru a asigura protecţia civililor nevinovaţi”, a mai afirmat comunicatul.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Noul parlament și-a început activitatea. Ce așteptări aveți de la activitatea sa?
🔽🔽