COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Biden îl acuză pe Trump că ''se eschivează'' în plină criză de COVID-19

Biden îl acuză pe Trump că ''se eschivează'' în plină criză de COVID-19

Candidatul democrat la alegerile prezidenţiale din SUA, Joe Biden, l-a acuzat duminică pe rivalul său republican, preşedintele în exerciţiu Donald Trump, că "se eschivează" în plină criză de COVID-19, cu o zi înainte de convenţia republicană, relatează AFP.


"Nu îl învinovăţesc pentru criza COVID. Îi reproşez că se eschivează şi că nu se ocupă de soluţii", a spus Biden într-un interviu pentru postul de televiziune ABC alături de Kamala Harris, propunerea sa pentru funcţia de vicepreşedinte.

Trump, aflat în urma lui Biden în sondajele de opinie, este de fapt extrem de criticat pentru modul în care a gestionat criza: a făcut totul pentru a suspenda cît mai repede posibil măsurile de carantină, a fost mult timp refractar la purtatul măştii şi nu a ezitat să citeze ca exemple experţi controversaţi şi tratamente controversate.

Candidatul democrat i-a criticat de asemenea şi pe compatrioţii săi care îşi invocă "libertatea" ca argument pentru refuzul de a purta mască, în ciuda dovezilor ştiinţifice privind eficienţa acestei strategii în masă pentru limitarea transmiterii coronavirusului.

El a răspuns şi atacurilor privind acuitatea sa mentală lansate de adversarul său de 74 de ani, a cărui sănătate stîrneşte de asemenea îngrijorări. "Uitaţi-vă la mine, domnule preşedinte. Să ne privim amândoi şi să spunem în ce formă sîntem", a răspuns Joe Biden, în vîrstă de 77 de ani.

Kamala Harris, fost procuror general, fiică a unui tată jamaican şi a unei mame indiene, a subliniat angajamentul lui Joe Biden în favoarea egalităţii între rase în SUA.

"Joe ştie cu adevărat ce înseamnă 'Black Lives Matter'", a spus ea, evocînd mişcarea antirasistă apărută după moartea lui George Floyd, asfixiat în timp ce era reţinut de poliţie la 25 mai la Minneapolis.

În schimb, Trump "nu a pronunţat niciodată aceste cuvinte şi nu le va pronunţa vreodată", a declarat ea.

Dorind să arată că este mai activ în criza de COVID-19, Trump a început contraatacul de duminică, anunţînd într-o conferinţă de presă că a autorizat un tratament cu plasmă împotriva coronavirusului, a cărui eficacitate nu a fost încă demonstrată oficial.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load