AJUTOR PENTRU REFUGIAȚI   STATISTICA:   Au intrat 471 287  Au ieșit 387 046   Au rămas 84 241     Mai multe detalii
Transnistria stiri: 912
Criza energetică stiri: 739
Preşedintele stiri: 3208

Biden ia în calcul trimiterea a mii de soldați în Europa de Est și țările baltice

24 ian. 12:00   Război în Ucraina
2032 12

Preşedintele american, Joe Biden, ia în calcul trimiterea a mii de soldaţi, nave de război şi avioane în Europa de Est şi ţările baltice ca răspuns la mobilizarea trupelor ruse la frontiera Ucrainei.

Despre asta scrie agenţia de presă The New York Times, care citează oficiali ai administraţiei de la Washington, noteză Noi.md cu referire la publika.

Liderul de la Casa Albă a avut weekendul trecut o întîlnire cu reprezentanţii Pentagonului, care i-au prezentat mai multe opţiuni de mutare a soldaţilor americani mai aproape de Rusia. Potrivit planului, SUA ar putea trimite de la o mie la cinci mii de soldaţi, cu posibilitatea de a creşte acest număr de zece ori. O parte din trupe vor fi aduse din Statele Unite, iar restul vor fi mutate din alte ţări europene.

Între timp, departamentul de stat american a ordonat familiilor diplomaţilor americani de la Kiev să părăsească Ucraina din cauza temerilor tot mai mari cu privire la o intervenţie a Rusiei în această ţară. În ultima perioadă, situaţia legată de Ucraina s-a tensionat tot mai mult.

Rusia este acuzată de Occident că intenţionează să atace ţara vecină. Pe de altă parte, Moscova susţine că nu intenţionează să comită vreun atac şi cere garanţii de la NATO că ţara vecină nu va deveni membră a Alianţei Nord-Atlantice.


1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Scumpirea carburanților vă poate motiva să renunțați la mașină?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав