COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 832 171 INFECTAȚI  317 899(+1370)   TRATAȚI 297 796     DECESE 7273(+32)  Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2950
Puterea stiri: 6869

Biden a refuzat să se întîlnească cu Zelensky înainte de summit-ul cu Putin

7 iun. 13:25   În lume
4039 0

Administrația președintelui Statelor Unite ale Americii, Joe Biden, s-a răzgîndit să organizeze o întîlnire cu omologul său ucrainean înainte de summitul aemricano-rus, relatează Axios.

Cu referire la o sursă din Casa Albă, mass-media spune că Washingtonul a examinat cu adevărat opțiunea de a-l invita pe Volodymyr Zelensky cu puțin timp înainte de discuțiile cu Putin la Geneva. Cu toate acestea, ulterior, administrația liderului american a refuzat să promoveze această întîlnire din cauza deciziei lui Zelensky de a schimba conducerea companiei energetice de stat Naftogaz. Statele Unite ale Americii consideră că Ucraina a refuzat să lupte împotriva corupției, scrie portalul.

Zelensky însuși a declarat într-un interviu acordat Axios că este gata să se întîlnească cu Biden înainte de summitul ruso-american de la Geneva pentru a discuta, printre altele, despre Nord Stream 2, dar nu au existat consultări pe această temă. Cu toate acestea, un contact cu omologul american "într-o formă sau alta" este posibil, a subliniat Ministerul ucrainean de Externe.

Ultimul summit Rusia-SUA la scară largă a avut loc în 2018 la Helsinki: atunci Putin s-a întîlnit cu Donald Trump. Inițiatorul noii întîlniri, care va avea loc pe 16 iunie, a fost Biden. Potrivit purtătorului de cuvînt al liderului rus Dmitri Peskov, președinții vor discuta despre relațiile ruso-americane, stabilitatea strategică, precum și lupta împotriva COVID-19 și soluționarea conflictelor regionale.

0
Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Demiterea și arestarea Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, au provocat reacții contradictorii în rîndul societății. Cum credeți că vor evolua evenimentele?
🔽🔽