COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 750 553 INFECTAȚI 280 175(+1031)   TRATAȚI 265 946     DECESE 6586(+8)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2907
Puterea stiri: 6728

Biden a fost acuzat de "evitarea" sancțiunilor împotriva lui Putin

28 iul. 11:15   În lume
1190 6

Administrația președintelui american Joe Biden "evită" în mod intenționat introducerea unor sancțiuni personale împotriva președintelui rus Vladimir Putin și a anturajului său. Despre acest lucru scrie Politico, care a intervievat mai mulți experți.

Sursele ziarului consideră că numai astfel de măsuri pot opri Moscova de la "acțiuni dușmănoase" împotriva altor țări. În acest sens, cel de-al 13-lea campion mondial de șah, Garry Kasparov, a acuzat autoritățile americane de indecizie: în opinia sa, numai sancțiunile personale împotriva politicienilor ruși de rang înalt pot duce la rezultatul dorit. "Aceasta nu este o măsură atît de extremă. Dar numai aceasta va fi eficientă", a spus Kasparov, comentînd cuvintele sale despre sancțiunile personale.

În același timp, alți experți intervievați de Politico nu sînt de acord cu această poziție. Potrivit surselor ziarului din administrația Biden, Washingtonul dorește să formeze relații "stabile și previzibile" cu Moscova. Sancțiunile suplimentare nu pot decît să crească tensiunile. În plus, măsurile excesiv de dure pot duce la o criză, ca urmare a faptului că armele nucleare rusești vor cădea în "mîini nesigure".

La 23 iulie, reprezentantul oficial al Ministerului de Externe, Maria Zaharova, a declarat că autoritățile americane de fiecare dată inventează motive pentru introducerea de noi sancțiuni. În același timp, Secretarul de presă al Casei Albe, Jen Psaki, a subliniat că Washingtonul ia măsurile strict necesare împotriva Moscovei.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Intrarea în cafenele și restaurante ar putea fi permisă doar pentru cei testați sau vaccinați anti COVID-19. Care vor fi consecințele?
🔽🔽