Criza energetică stiri: 1775
Cutremure stiri: 389
Eurovision stiri: 424

Biden a comentat situația cu privire la migranții de la granița cu Belarus

13 noi. 2021,, 09:15   Război în Ucraina
2348 2

Autoritățile americane au transmis Minskului și Moscovei îngrijorarea lor cu privire la situația cu migranții de la granița bielorusă-poloneză, a declarat președintele american Joe Biden reporterilor înainte de plecarea sa din Washington la reședința sa din Camp David (statulMaryland).

Șeful statului a comentat situația și a răspuns la întrebarea cum evaluează problema migranților la granița cu Belarus. "Acest lucru inspiră o mare îngrijorare. Am transmis Rusiei că sîntem îngrijorați. Am transmis și Belarusului că sîntem îngrijorați", a spus liderul american, relatează Noi.md.

De la începutul anului 2021, la granița Belarusului cu Letonia, Lituania și Polonia au început să se adune oameni. Criza a escaladat brusc pe 8 noiembrie, după ce cîteva mii de oameni s-au apropiat de granița poloneză din partea belarusă. Ei nu părăsesc zona de frontieră, unii dintre ei au încercat să intre în Polonia pe 10 noiembrie prin ruperea gardului de sîrmă ghimpată.

Uniunea Europeană a acuzat Minskul de escaladarea conflictului. Președintele Belarusului, Alexandr Lukașenko, a declarat că țara rezistă calm circumstanțelor actuale și nu se intimidează.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?
Azi am văzut în vis un ARMISTIȚIU SLAVON!Сандуляк Владислав
Cartea neamuluiКатрук Валерий