Criza energetică stiri: 783
Preşedintele stiri: 3233
Puterea stiri: 7326
Obiectiv european stiri: 283

Biden a admis continuarea importului de petrol rusesc

2 iun. 12:15   Război în Ucraina
1379

Președintele SUA, Joe Biden, a recunoscut că Occidentul ar putea continua să cumpere petrol rusesc la un preț mai mic decît cel de pieță, în loc să refuze importul acestuia, transmite Noi.md.

Potrivit liderului american, Washingtonul, împreună cu aliații săi, caută opțiuni de reducere a prețurilor la combustibil, care cresc pe fondul conflictului din Ucraina și al sancțiunilor anti-ruse, care afectează din ce în ce mai mult importul de resurse energetice.

Președintele SUA a comentat, de asemenea, situația prețurilor la combustibil și produse alimentare în Statele Unite. În opinia sa, acestea sunt puțin probabil să scadă din cauza crizei din Ucraina.

"Ideea că vom putea "apăsa butonul" ca vom scădes prețurile la benzină este puțin probabilă pe termen scurt. Același lucru este valabil și pentru produsele alimentare", a spus Biden. În același timp, el a indicat că își va exprima opinia cu privire la problemele creșterii prețurilor în țară joi, 2 iunie.

1

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Moldova, împreună cu Ucraina, a primit statutul de țară candidată la UE. Cum, în opinia dumneavoastră, se va schimba viața moldovenilor?
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав