COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI770 910 INFECTAȚI289 025(+648)   TRATAȚI 273 259     DECESE 6695(+16)   Mai multe detalii
Preşedintele stiri: 2922
Puterea stiri: 6766

Biden a acuzat Rusia de implicare în viitoarele alegeri din 2022

28 iul. 13:45   În lume
4480 1

Rusia încearcă deja să intervină în alegerile din Congres, care vor avea loc în Statele Unite în 2022, prin răspîndirea informațiilor false, a declarat președintele Joe Biden după vizita la biroul șefului Serviciilor naționale de informații, scrie The Hill.

El a explicat că Serviciile de informațiile americane dețin date care sugerează că Rusia răspîndește informații false în încercarea de a influența viitoarele alegeri.

Președintele a avertizat, de asemenea, despre riscul izbucnirii unui "adevărat conflict militar", la care ar putea duce atacurile cibernetice, de care Washingtonul acuză Rusia.

Conflictul din cauza acuzațiilor Rusiei de implicare în alegerile din SUA de către Washington continuă de cîțiva ani. SUA sînt sigure că Moscova a întreprins anumite acțiuni pentru ca candidatul republican Donald Trump să cîștige în fața candidatului democrat Hillary Clinton în 2016.

Moscova, ca răspuns la fiecare astfel de mesaj, a declarat că nu s-a implicat în alegerile americane. Reprezentantul oficial al președintelui, Dmitri Peskov, a numit astfel de acuzații paranoice și a susținut că acestea nu au nimic de-a face cu realitatea.
Alegerile intermediare din SUA vor avea loc pe 8 noiembrie. Vor fi aleși 34 din 100 de senatori și toți membrii Camerei Reprezentanților.

Recomandă:

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Ce părere aveți despre introducerea prezentării obligatorii a certificatului COVID-19 în Republica Moldova?
🔽🔽