COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 934 281   INFECTAȚI 363 110(+677)   TRATAȚI 347 118      DECESE 9090(+21)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3014

Bernie Sanders sugerează că va anula mutarea Ambasadei SUA la Ierusalim

27 feb. 2020,, 21:01   În lume
1951 0

Bernie Sanders, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat din SUA în scrutinul prezidenţial, a declarat că, dacă va deveni preşedinte, ar putea muta din Ierusalim în Tel Aviv sediul Ambasadei americane în Israel, situaţie catalogată drept „şocantă” de Guvernul israelian.

„Ce le-aţi spune evreilor americani care ar putea fi preocupaţi că dvs. nu susţineţi suficient Israelul, din perspectiva lor, şi, mai exact, aţi muta ambasada SUA înapoi la Tel Aviv?”, a fost întrebat Bernie Sanders într-o emisiune la CBS News.

„Răspunsul este că vom lua în considerare acest lucru”, a răspuns Sanders, transmite NOI.md cu referire la digi24.ro.

„Sunt foarte mîndru de faptul că sînt evreu. Chiar am locuit în Israel cîteva luni, dar se întîmplă să cred că acum, din păcate, în mod tragic, în Israel, prin intermediul lui Bibi Netanyahu, există un rasist reacţionar care conduce ţara”, a declarat Bernie Sanders.

„Declaraţia este şocantă”, a reacţionat Israel Katz, ministrul israelian de Externe, conform postului de radio militar şi cotidianului Times of Israel.


„Noi nu intervenim în procesul politic intern din Statele Unite, o democraţie puternică. Declaraţia lui Sanders, care este de origine evreiască, este a doua împotriva statului Israel în probleme care sînt în centrul credinţei evreieşti, istoriei evreieşti şi securităţii Israelului”, a subliniat Katz.

În octombrie 2019, Bernie Sanders a evocat posibilitatea reducerii asistenţei financiare americane acordate Israelului şi redirecţionarea fondurilor pentru programe umanitare în Fîşia Gaza, în efortul de a exercita presiuni pentru oprirea activităţilor israeliene de colonizare.

Administraţia Donald Trump a decis în anul 2018 mutarea Ambasadei SUA din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X