COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

"Belarusul sîntem noi", s-a declarat la mitingul de la Minsk

"Belarusul sîntem noi", s-a declarat la mitingul de la Minsk

Cîteva mii de oameni a participat ieri la mitingul susținătorilor lui Alexandr Lukașenko, care s-a desfășurat sub protecția forțelor de securitate pe Piața Independenței din Minsk.

Încă de dimineață pe perimetrul pieței au fost plasate garduri metalice și un punct de control, care a fost înconjurat de către ofițeri de poliție. La intersecția cu piața se afla utilaje ale serviciilor comunale și tehnică agricolă.

Înainte de miting, jurnaliștii care au fost aduși prin puncte de control speciale, au fost împărțiți în două grupuri. Reprezentanții mass-media de stat au fost plasați lîngă tribună, restul - mai departe, de unde tribuna nu se vede prea bine.


Participanții la miting declarau de la tribună că "Patria este în pericol", "Belarusul suntem noi", precum și faptul că cei adunați aici sînt "pentru un Belarus puternic și prosper". În piață au fost arborate drapele oficiale roșu cu verde, precum și simbolismul Federației Sindicatelor din Belarus.

La mitingul pro-guvernamental a venit un bărbat care a declarat în mod neașteptat despre falsificări în timpul alegerilor prezidențiale. Potrivit lui, aceste falsificări sînt doar în detrimentul lui Lukașenko.

De asemenea, vorbitorul s-a pronunțat împotriva bătăilor și torturii în adresa "acelor băieți care, prin prostia sau convingerile lor, au ajuns în închisoare".

El a propus crearea unor comisii independente care să investigheze toate infracțiunile și falsificările în timpul alegerilor care au avut loc. Discursul său a fost ascultat în liniște, uneori au încercat să-l întrerupă.

Potrivit datelor din mai multe surse, de dimineață, spre Minsk din diferite regiuni au plecat coloane de autobuze. Potrivit BelaPAN, la miting în sprijinul Lukașenko au plecat coloane mari de autobuze din Poloțk, Novopoloțk, Gomel. De asemenea, din Poloțk dimineața devreme a plecat un tren special cu 13 vagoane, cu care s-au îndreptat la mitingul în susținerea lui Lukașenko aproximativ 200 de persoane.

Aproximativ la ora 14.00 la miting a sosit Alexandr Lukașenko. El a ținut un discurs de la tribuna instalată în fața Casei Guvernului. Discursul său nu a conținut nimic nou - teze vechi despre țara pe care a îndepărtat-o de la marginea prăpastiei și despre conspirația mondială împotriva Belarusului.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load