TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Belarus a ajuns în lista neagră a lui Trump

Belarus a ajuns în lista neagră a lui Trump

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a anunţat că plănuieşte să extindă lista ţărilor ai căror cetăţeni au interdicţie de a intra pe teritoriul SUA pentru a include mai multe ţări din Europa şi Africa, relatează BBC.

Interdicţia actuală, în vigoare de doi ani, a închis graniţele SUA pentru cetăţeni din şapte ţări, majoritatea musulmane: Libia, Iran, Somalia, Siria, Yemen, Coreea de Nord şi Venezuela. Alte ţări din Europa, Africa şi Asia sînt pe lista lui Trump.


„Vedem toate lucrurile care se petrec în lume, ţara noastră trebuie să fie în siguranţă”, a spus preşedintele american la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia, miercuri. Acesta nu a dat detalii cu privire la ţările care vor fi afectate, însă a spus că informaţiile vor apărea curînd.

Lista adăugită de ţări cu interdicţie de călătorie spre SUA ar putea include Belarus, Myanmar, Eritreea, Kîrgîzstan, Nigeria, Sudan şi Tanzania. Mai multe versiuni diferite ale acestei liste au fost luate în considerare de administraţia Trump timp de mai multe săptămîni, relatează presa americană.

Interdicţia de călătorie, o măsură controversată, a fost decretată de Trump la şapte zile după ce a intrat în funcţie, în ianuarie 2017.

Preşedintele Nigeriei a reacţionat la informaţiile conform cărora ţara sa ar fi vizată de o astfel de interdicţie. El a spus că aceste informaţii nu sînt decît „speculaţii”:

„Am văzut informaţiile conform cărora Administraţia Trump plănuieşte să extindă lista de ţări vizate de interdicţii de călătorie. Nu vom comenta speculaţii. Vom aştepta să vedem ce se întîmplă, care vor fi implicaţiile şi consecinţele acestui decret pentru a putea comenta”, a declarat un consilier al preşedintelui nigerian.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load