Arşiţa stiri: 151
Jocurile Olimpice stiri: 122
Transnistria stiri: 1454

Baze militare americane din Irak, atacate cu rachete balistice (FOTO/VIDEO)

8 ian. 2020,, 11:14   Externe
4439 3

Purtătorul de cuvînt al Departamentului american al Apărării, Jonathan Hoffman, a declarat că bazele militare din Ain Assad și Erbil au fost lovite, adăugînd că au fost efectuate „evaluări inițiale ale pagubelor”.

"Este clar că aceste rachete au fost lansate din Iran", a spus Hoffman.

Corpul Gardienilor Revoluție din Iran a revendicat atacurile multiple, afirmînd că au fost lansate ca represalii pentru uciderea comandantului militar iranian, Qassem Soleimani, într-un atac aerian al SUA, săptămîna trecută.

Ministrul iranian de Externe, Mohammad Javad Zarif, a declarat că Teheran a "încheiat" în cursul nopţii represalii "proporţionale". "Nu căutăm escaladarea sau războiul, ci ne vom apăra de orice agresiune", a scris Zarif.

De asemenea, Zarif a sfătuit Statele Unite să-și retragă trupele din regiune.


Președintele Donald Trump a avut o primă reacție, spunînd că „totul este bine” și că va da mai multe detalii în cursul dimineții.

„Evaluarea victimelor și daunelor are loc acum. Pînă acum, e bine! Avem cei mai puternici și mai bine dotați militari de oriunde din lume! ”, a spus Trump.

Baza aeriană Ain Assad care a fost lovită se află în vestul țării. Baza americană din Erbil se află la nord și a fost un punct special pentru operațiuni.

Atacurile au venit la cîteva ore după ce Soleimani a fost înmormîntat în orașul său natal, pe 7 ianuarie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce va duce decizia de a fuziona fizica, chimia și biologia într-o singură materie școlară?