X 
Arşiţa stiri: 189
Jocurile Olimpice stiri: 145
Transnistria stiri: 1412

Bătaie în parlamentul Italiei

13 iun. 12:13   Externe
3692 0

Deputații parlamentul Italiei s-au luat la bătaie din cauza unui proiect de lege privind autonomia diferențiată pentru regiuni, a anunțat presa italiană.

Proiectul de lege, introdus de guvernul lui Giorgi Meloni, prevede acordarea anumitor regiuni administrative din Italia drepturi mai extinse de autoguvernare.

Opoziția a criticat adoptarea unei astfel de măsuri.

Regiunile, în principal din sudul Italiei, se tem că în acest fel statul s-ar putea retrage din sectoare importante precum sănătatea și educația, ceea ce ar putea dăuna populației din regiunile mai puțin dezvoltate din punct de vedere economic.

Instigatorul conflictului a fost Leonardo Donno, un deputat al Mișcării 5 Stele din opoziție, care în timpul sesiunii, coborînd de la tribună, a încercat să înmîneze steagul Italiei lui Roberto Calderoli, ministrul afacerilor regionale și autonome. Președintele Camerei Deputaților, Lorenzo Fontana, a decis să îl scoată pe Donno din sală, după care acesta a fost înconjurat de persoane din coaliția de guvernare.


În confruntarea care a urmat, s-au aruncat pumni, iar la un moment dat Donno a fost lovit cu un pumn în față și a căzut. Acesta a părăsit sala de ședințe într-un scaun cu rotile cu ajutorul medicilor. Donno consideră că cel care l-a lovit este Igor Iezzi, deputat din partea "Ligii" de guvernămînt. Într-o conversație cu ziarul Corriere della Sera, victima a declarat că a primit raportul medical și că acum intenționează să dea în judecată întregul grup de agresori, din care, în afară de Iezzi, fac parte și alți deputați.

Însuși Iezzi neagă faptul că el a fost cel care și-a lovit colegul. În termeni fotbalistici, el a declarat că "recunoaște încălcarea regulilor", dar cere utilizarea sistemului de reluare video VAR.

7
2
0
2
2

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum veți proceda în cazul referendumul republican privind integrarea europeană a R. Moldova?
CAII MOLDOVENEȘTI, ÎN CENTRUL UNUI SCANDAL!Сандуляк Владислав