X 
Criza energetică stiri: 1465
Cutremure stiri: 275
Preşedintele stiri: 3379

Bashar al-Assad, convins că la alegerile prezidenţiale din 2021 vor fi mulți concurenţi

11 noi. 2019,, 23:30   Război în Ucraina
1911 0

Preşedintele sirian, Bashar al-Assad, a asigurat că alegerile prezidenţiale din 2021 vor fi deschise tuturor celor care vor dori să candideze şi că vor fi mulți concurenţi în cursa pentru preşedinţie.

„Ultima dată am fost trei (candidaţi), iar de această dată, desigur, vom fi cît de mulţi se va dori să fie nominalizaţi. Vor fi mulţi nominalizaţi", a afimat Assad într-un interviu difuzat luni de televiziunea rusă RT, relatează Reuters.

Liderul sirian a făcut referire la scrutinul prezidenţial desfăşurat în Siria în 2014, în care a avut doi contracandidaţi şi pe care l-a cîştigat cu un scor zdrobitor. Oponenţii săi au calificat în schimb drept "farsă" acele alegeri, în urma cărora Assad a obţinut un nou mandat de şapte ani.

Afirmaţiile lui Bashar al-Assad survin în contextul în care reprezentanţi ai guvernului sirian şi ai opoziţiei s-au reunit la sfîrşitul lui octombrie la sediul ONU din Geneva pentru lansarea comitetului însărcinat cu revizuirea Constituţiei ţării.

Revizuirea Constituţiei este un element central al Rezoluţiei 2254, adoptată în decembrie 2015 - acum aproape patru ani - de Consiliul de Securitate al ONU şi care mai prevede organizarea de alegeri sub egida Naţiunilor Unite în Siria, unde continuă conflictul soldat cu peste 370.000 de morţi începînd din 2011.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

După remanierile de cadre din guvern, situația
Cartea neamuluiКатрук Валерий
Balade despre strămoșiСандуляк Владислав