COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 1 003 660   INFECTAȚI 400 585(+3907)   TRATAȚI 369 139     DECESE 10 488(+18)   Mai multe detalii 
Coronavirus stiri: 7918
Criza energetică stiri: 533

Barack Obama va organiza o petrecere aniversară mai restrînsă

5 aug. 2021,, 23:30   În lume
1067 0

După ce a stîrnit critici pentru intenţia sa de a organiza o amplă petrecere aniversară în aer liber, fostul preşedinte american Barack Obama va sărbători împlinirea vîrstei de 60 de ani într-un cadru mai restrîns, a anunţat echipa lui de comunicare, adăugînd că acest format de desfăşurare a fost ales din cauza răspîndirii variantei Delta a noului coronavirus, informează AFP.

"Acest eveniment în aer liber a fost conceput de cîteva luni, în conformitate cu directivele de sănătate publică şi cu măsurile de protecţie împotriva COVID-19", a declarat purtătoarea lui de cuvînt, Hannah Hankins.

"Din cauza noii răspîndiri a variantei Delta în ultima săptămînă, preşedintele şi doamna Obama au decis să reducă în mod considerabil evenimentul, pentru a include doar familia şi cîţiva prieteni apropiaţi", a adăugat ea.

Barak Obama, născut pe 4 august, trebuia să îşi sărbătorească ziua de naştere la sfîrşitul acestei săptămîni pe insula Martha's Vineyard din statul Massachusetts, în compania unor invitaţi vaccinaţi şi supuşi testelor de depistare a maladiei COVID-19, în aer liber, pentru a respecta directivele formulate de Centrul pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (CDC), potrivit presei americane.

Sute de personalităţi politice şi celebrităţi ar fi trebuit să participe la petrecere, inclusiv George Clooney, Steven Spielberg şi Oprah Winfrey, potrivit The Washington Post.

Dar, în pofida respectării regulilor sanitare în vigoare, petrecerea lui Barack Obama a atras numeroase critici, în principal din partea aleşilor republicani.

Reprezentantul statului Ohio în Congresul american, Jim Jordan, a afirmat pe Twitter că "dacă ar fi fost ziua de naştere a preşedintelui Trump", democraţii ar fi denunţat "un periculos eveniment, super-propagator".

"Există o excepţie pentru sărbătorile la care participă bogatele celebrităţi liberale?", s-a întrebat un alt internaut, care a părut că se îndoieşte de comportamentul preşedintei Comitetului Naţional al Partidului Republican, Ronna McDaniel.

Administraţia lui Donald Trump a ţinut de multe ori primele pagini ale ziarelor după organizarea unor evenimente fără măşti sanitare la Casa Albă şi la sediile sale sau organizînd mitinguri de campanie, uneori chiar în momente de vîrf ale pandemiei şi înainte de autorizarea vaccinurilor dezvoltate împotriva maladiei COVID-19.

O ceremonie în onoarea judecătoarei Amy Coney Barrett, numită de fostul preşedinte republican pentru a ocupa un scaun la Curtea Supremă, a fost suspectată că ar fi dus la infectarea cu noul coronavirus a 12 persoane, inclusiv a lui Donald Trump.

Preşedintele Joe Biden, care a fost vicepreşedintele Statelor Unite în timpul celor două mandate ale lui Barack Obama, nu are prevăzut în programul lui să participe la acea petrecere aniversară.

Săptămîna trecută, autorităţile sanitare americane au recomandat din nou purtarea măştii sanitare în interior chiar şi de către persoanele vaccinate, din cauza creşterii numărului de cazuri de COVID-19, reducînd astfel speranţele legate de desfăşurarea unui sezon estival lipsit de îngrijorări sanitare.

0

Adăuga comentariu

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Pe ce veți economisi în primul rînd după creșterea tarifelor?
Despre cum se nasc zeiiКатрук Валерий
Muzeul de ceară din Codri (+Video)Катрук Валерий
Cartagina va fi distrusăКатрук Валерий
 X