COVID-19 în MOLDOVA VACCINAȚI 929 781   INFECTAȚI 361 828(+712)   TRATAȚI 345 226      DECESE 9022(+37)   Mai multe detalii 
Preşedintele stiri: 3012

Barack Obama și Joe Biden vor participa la Summitul ONU privind schimbările climatice

17 oct. 16:00   În lume
1225 0

Fostul președinte american Barack Obama se va alătura actualului președinte Joe Biden și mai mult de 120 de șefi de stat la Summitul privind schimbările climatice (COP26) din octombrie 31 la Glasgow, Scoția.

Potrivit BBC, Barack Obama a confirmat că va participa la summit-ul COP 26 de la Glasgow. Purtătorul de cuvînt a declarat că fostul președinte va profita de ocazie pentru a "prezenta progresele importante înregistrate în cei cinci ani de la intrarea în vigoare a Acordului de la Paris". Se așteaptă, de asemenea, ca Obama să se întîlnească cu tinerii activiști pentru lupta împotriva schimbărilor climatice, va aduce activitatea lor la cunoștința întreagii lumi și va îndemna la o participare mai activă a guvernelor, sectorului privat, filantropilor și a societății civile la acțiuni care vizează încetinirea încălzirii globale.

Confirmarea vizitei lui Obama este considerată un impuls uriaș pentru Summitul ONU, care va avea loc în perioada 31 octombrie-12 noiembrie la Glasgow. COP26 va fi cea mai mare conferință privind schimbările climatice din perioada negocierilor istorice care au dus la încheierea Acordului de la Paris, în 2015, transmite Noi.md cu referire la nokta.md .

Summitul Mondial privind clima este considerat crucial pentru controlul schimbărilor climatice. Aproximativ 200 de țări sînt invitate să-și prezinte planurile de reducere a emisiilor, ceea ce poate duce la schimbări majore în viața noastră de zi cu zi.

0

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Adăuga comentariu

Guvernul anunță că există un deficit de personal în structurile de stat. În opinia dvs., cum am putea rezolva această problemă?
 X