Într-o declarație către țară, șeful Statului Major al Armatei, generalul Waker-uz-Zaman, a confirmat că prim-ministrul a demisionat, potrivit bbc.com.
Hasina ar fi zburat cu elicopterul în India vecină, unde i s-a promis securitate.
Waker-uz-Zaman a declarat că va fi format un guvern interimar.
El a adăugat că se va întîlni cu președintele Mohammed Shahabuddin și a sperat că se va găsi o soluție pînă la sfîrșitul zilei.
Zaman a declarat că a vorbit deja cu partidele politice din opoziție. Cine va conduce guvernul este încă neclar.
Generalul a promis, de asemenea, "dreptate" pentru toți locuitorii Bangladeshului – lucru pe care protestatarii îl cer după moartea a sute de persoane în ultimele săptămîni.
Luni, o mulțime de mii de persoane a pătruns în Ganobhaban, reședința prim-ministrului.
Au apărut imagini care îi arată pe protestatari devastînd reședința prim-ministrului. Unii dintre protestatari cară din ea scaune și ceea ce pare a fi o canapea.
Duminică, cel puțin 90 de persoane au fost ucise în ciocnirile dintre poliție și protestatarii care cereau demisia lui Sheikh Hasina.
Treisprezece ofițeri de poliție sînt printre morți. Ei au fost uciși într-un atac asupra unei secții de poliție din orașul Sirajganj, la 100 de kilometri nord de Dhaka.
Un manifestant a declarat pentru BBC că protestatarii au dărîmat o statuie a șeicului Mujibur Rahman, tatăl lui Sheikh Hasina și lider al mișcării pentru independență, la reședința oficială a prim-ministrului.
El a declarat că ceea ce se întîmplă amintește de dărîmarea statuii lui Saddam Hussein, în Irak, în 2003.
Mulțimea a deteriorat, de asemenea, cîteva dintre vehiculele personale ale miniștrilor rămase în zonă, oamenii se urcă pe vehiculele blindate, iar armata pare să fie ușurată după fuga lui Hasina, a spus el.
Protestele studenților care cereau anularea sistemului de cote pentru ocuparea funcțiilor publice au început în iulie. Protestele s-au transformat într-o campanie de înlăturare a lui Hasina, care se află la putere de 15 ani și a fost realeasă pentru un al patrulea mandat în ianuarie.
Mai mult de 280 de persoane au fost ucise de la începutul protestelor în masă.
Adăuga comentariu