X 
Criza energetică stiri: 1714
Cutremure stiri: 387
Eurovision stiri: 423

Bancherul fugar, Ablyazov, a dezvăluit unde sa află centrul de coordonare a protestelor din Kazahstan

17 ian. 2022,, 08:08   Război în Ucraina
2555 5

Mukhtar Ablyazov, fostul șef al Băncii Turan Alem (BTA Bank), care se ascunde peste hotare, a declarat că sediul centrului de coordonare a protestelor din Kazahstan se află la Kiev. El a spus despre acest lucru într-un interviu acordat RIA Novosti, relatează Noi.md.

"Avem un sediu organizațional - mai exact, el se numea ”sediul de coordonare ”Alegeri democratice în Kazahstan”, situat la Kiev".

Ablyazov a spus că activitatea sediului a început imediat după primele proteste din Kazahstan. Potrivit acestuia, protestatarii au sunat la sediul central și au fost sfătuiți să urmeze cu exactitate algoritmul dezvoltat, care există de mai bine de patru ani.

Bancherul a explicat că algoritmul recomandă protestarea pașnică, "lupta împotriva jefuitorilor, acționarea coerentă, nepermiterea autorităților de a-i provoca". Cu toate acestea, în plus, algoritmul presupune asaltarea clădirilor administrative.

"O lovitură de stat este atunci cînd acționăm nu într-un mod constituțional, ci într-un mod militar... Aici, toate aceste mitinguri sînt dreptul nostru constituțional".


La începutul lunii ianuarie, Ablyazov s-a numit liderul opoziției și protestelor din țară. El a declarat că este gata să se întoarcă în Kazahstan și să conducă "guvernul interimar", cu condiția ca protestul "să atingă acoperirea potrivită”. El a subliniat, de asemenea, că nu a primit mijloace bănești din partea Occidentului pentru coordonarea protestelor.

Potrivit bancherului, nicio forță externă nu a fost implicată în dezordinile din Kazahstan și tot ceea ce se întîmplă este o revoluție a poporului. El a cerut să nu fie comparată situația din Kazahstan cu alte țări.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ar trebuie să fie interzisă în Chișinău depășirea limitei de viteză de 30 km/h?